Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 28 juni 2012
Leestijd: 1 minuut

‘Wiebelende icoontjes voorspellen apps voor Apple TV’

Het nieuws rond de beta’s van iOS 6 richt zich voornamelijk op nieuwe functionaliteit voor de iPhone en iPad. Toch is er ook voor de Apple TV een iOS 6-beta beschikbaar. Ook hier is een nieuwe functie in gevonden: de mogelijkheid om icoontjes van de verschillende apps te herschikken. Een kleine verbetering die mogelijk iets groots voorspelt: third-party apps voor Apple tv.

De functie werkt als volgt: door een icoontje te selecteren en vervolgens de selectieknop op de afstandsbediening van de Apple TV ingedrukt te houden gaat het icoontje wiebelen en kun je het op een andere plek op het scherm neerzetten. Dit werd ontdekt door het Braziliaanse MacMagazine.

Nu lijkt deze functie voor de huidige elf icoontjes misschien een overbodige luxe. Daarom vermoeden sommigen dat het herschikken van icoontjes ingebouwd is omdat er in de toekomst meer van op het scherm komen. Dat zou duiden op de mogelijkheid voor ontwikkelaars om apps voor de Apple TV te bouwen.

Het gerucht dat third-party apps naar de Apple TV komen gaat al langer rond. Voorafgaand aan de WWDC werd nog gedacht dat de benodigde SDK hiervoor op de conferentie onthuld zou worden. Dat gebeurde niet.

Natuurlijk kan de herschik-functie in iOS ook simpelweg betekenen dat er meer officiële (door Apple ontwikkelde) apps naar de Apple TV komen, of misschien betekent het wel niets… wat denk jij?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Wiebelende icoontjes voorspellen apps voor Apple TV’
Sluiten