Nando Kasteleijn
Nando Kasteleijn Nieuws 1 juni 2012

Werkt Apple aan een digitale camera?

Steve Jobs wilde drie grote producten opnieuw uitvinden, zo lezen we in de biografie van Walter Isaacson. Het gaat om de televisie, boeken én fotografie. Over dit laatste product horen we eigenlijk weinig en dat komt simpelweg doordat er nauwelijks aanwijzingen zijn die op wijzen dat Apple aan een camera werkt.

Daar lijkt nu verandering in te komen. Jeremy Horwzit, hoofdredacteur van iLounge, meldt dat Apple er wel degelijk aan werkt. Hij durft het niet met zekerheid te zeggen, maar stelt dat er absoluut grond is voor speculatie.

We were tipped that this project is actually happening at Apple right now, but we didn’t feel confident enough in our source to call it a certainty; it’s therefore billed as speculation. Still, there’s enough smoke to make us think there’s a fire.

Stel nou dat Apple inderdaad aan een digitale camera werkt. Welke features zou die dan hebben? Zit er dan 3G/Wifi ingebouwd zodat je de foto’s via iCloud kunt synchroniseren? Werkt de camera door middel van multi-touch? Een ander belangrijke vraag, voor de wat meer serieuzere fotografen, krijgt zo’n camera ook verwisselbare lenzen?

Wij achten de kans klein dat als Apple inderdaad aan een camera werkt, deze snel zal verschijnen en dat het maar de vraag is of hij überhaubt verschijnt. Het gerucht is een beetje vergelijkbaar met die over de 7-inch iPad. Bronnen bevestigen het bestaan ervan, maar dat hoeft nog niet te betekenen dat het speeltje uitkomt. Jim Dalrymple van The Loop schreef onlangs nog dat hij er zeker van is dat Apple een kleinere iPad heeft, maar dat hij niet verwacht dat deze ook uitkomt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Werkt Apple aan een digitale camera?
Sluiten