Werkt Apple aan een digitale camera?

Door: Nando Kasteleijn - 28 reacties

Steve Jobs wilde drie grote producten opnieuw uitvinden, zo lezen we in de biografie van Walter Isaacson. Het gaat om de televisie, boeken én fotografie. Over dit laatste product horen we eigenlijk weinig en dat komt simpelweg doordat er nauwelijks aanwijzingen zijn die op wijzen dat Apple aan een camera werkt.

Daar lijkt nu verandering in te komen. Jeremy Horwzit, hoofdredacteur van iLounge, meldt dat Apple er wel degelijk aan werkt. Hij durft het niet met zekerheid te zeggen, maar stelt dat er absoluut grond is voor speculatie.

We were tipped that this project is actually happening at Apple right now, but we didn’t feel confident enough in our source to call it a certainty; it’s therefore billed as speculation. Still, there’s enough smoke to make us think there’s a fire.

Stel nou dat Apple inderdaad aan een digitale camera werkt. Welke features zou die dan hebben? Zit er dan 3G/Wifi ingebouwd zodat je de foto’s via iCloud kunt synchroniseren? Werkt de camera door middel van multi-touch? Een ander belangrijke vraag, voor de wat meer serieuzere fotografen, krijgt zo’n camera ook verwisselbare lenzen?

Wij achten de kans klein dat als Apple inderdaad aan een camera werkt, deze snel zal verschijnen en dat het maar de vraag is of hij überhaubt verschijnt. Het gerucht is een beetje vergelijkbaar met die over de 7-inch iPad. Bronnen bevestigen het bestaan ervan, maar dat hoeft nog niet te betekenen dat het speeltje uitkomt. Jim Dalrymple van The Loop schreef onlangs nog dat hij er zeker van is dat Apple een kleinere iPad heeft, maar dat hij niet verwacht dat deze ook uitkomt.

Reacties

28 reacties
 • Profielfoto
  iPredict

  Dit is interessant. Normaalgesproken zou Apple zich focussen of een paar producten, en niks anders maken dat buiten de range valt. Toen ze bijna failliet waren, faalden alle niet-mac producten als de newton, de game console, de printers en inderdaad – de digitale fotocamera’s.

  Maar bij fotografie is dat anders. Veel Apple gebruikers houden van fotografie, en Apple zelf heeft (wat fotografie betreft) verstand op het gebied van software en tegenwoordig ook op het gebied van hardware.

 • Profielfoto
  iremco

  Wat een gespeculeer toch allemaal. Ben er inmiddels wel een beetje zat van.

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  IPod touch Photo. 18MP met wat extra software. Killer.

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Apple heeft toch al een digitale camera? De Quicktake:D!

 • Profielfoto
  iRinze

  Misschien is dit wel het project waar Ive nu aan werkt:)

  “Hij gaf aan dat hij waarschijnlijk het meest zal worden herinnerd door de projecten waar hij momenteel aan werkt. Hij heeft het gevoel dat dit “het meest belangrijke en het beste werk” is, wat zijn team ooit gedaan heeft. Waar Ive nu precies aan werkt, wilde hij in het interview niet zeggen”

 • Profielfoto
  Dustin24

  Ik weet niet goed wat ik hier van moet vinden, aan de ene kant denk ik dat Apple zich beter tot de computerwereld kan blijven richten, aan de andere kant lijkt me het wel goed als ze hun markt verbreden door andere electronica te maken.

 • Profielfoto
  pippen2

  Dat gaat er niet komen. Apple wil juist dat alles in één apparaat is geïntegreerd. De iPhone maakt steeds mooiere foto’s. Die techniek zal steeds verder worden ontwikkeld. Waarom dan nog een losse camera? Dat is dan vooral voor de professionele markt. Het is duidelijk dat Apple vooral de thuismarkt wil bedienen. Daarnaast zal zo’n camera inderdaad iCloud integratie moeten hebben, touch bediening, etc. Er zal dus iOS op moeten. Je hebt dan al bijna een iPhone hè?

 • Profielfoto
  SanderApple

  Op de kleinere iPods na maakt Apple naar mijn weten geen apparaten die maar 1 ding kunnen. Dus of we moeten er veel van verwachten met honderden functies of het komt er niet omdat het maar 1 ding kan: foto’s maken…

 • Profielfoto
  Petje

  Even om het verhaal compleet te maken.
  Ik ben enige jaren in het bezit geweest van een Apple camera.
  Apple heeft zo’n 15 jaar geleden al een camera uitgebracht die leek op een Polaroid achtig ding. Was destijds wel aardig alhoewel de 0,7 megapixel wel heel weinig was voor fatsoenlijke afdrukken.
  Hij heette geloof ik Quicktake …..20 enz

 • Profielfoto
  etaoin

  @iRinze: voor een vooruitstrevende ontwerper is het huidige project (of het volgende project) altijd het meest belangrijke. Die kijken niet terug. Dus dat hij zelf zijn huidige project het beste vindt zegt op zich niet zo veel. Of hij daar het meest om herinnerd zal worden is natuurlijk ook voor hem koffiedikkijken. Als morgen alle iMacs exploderen door een fout van Ive zal hij daarom herinnerd worden, en niet om zijn huidige werk;)

 • Profielfoto
  figini

  De techniek dat je een foto kunt nemen en naderhand kunt bepalen waarop je scherp stelt is revolutionair denk ik.
  Stel je voor, nooit meer onscherpe foto’s!!!
  Niet direct iets voor de professional zo lijkt het want die beheerst het fotograferen toch wel maar juist voor de iPhone gebruiker die steeds meer zijn compact of spiegelreflex camera thuis laat liggen.
  Apple zal niet zomaar de huidige technologie inzetten, het zal revolutionair zijn anders beginnen ze er niet aan.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Iedereen die zichzelf, zijn bedrijf of medium
  wereldwijd free publicity wil geven, verzint een ‘serieus gerucht’ op basis van zogenaamde tips. En gegarandeerd succes, want iedereen papagaait het direct na over de hele wereld.
  Ik word er een beetje Gallisch van!!:)
  Is het eigenlijk niet zo dat je de geruchten vanuit assemblagebedrijven van Appleproducten en fabrikanten van accessoires nog het meest serieus kan nemen en de rest niet?
  Apple gaat GEEN camera maken, neem dat maar van me aan. Die camera(s) zitten al in onze iOS apparaten en Macs en dat is het niveau waarop Apple zich ermee bezig houdt. Een goede stand alone camera daar is geen eer aan te behalen. Als je écht goed wilt fotograferen koop je een spiegelreflex Nikon of desnoods een Canon als je niet wijzer bent :).
  Dat is niet te overtreffen en zal Apple ook niet proberen. Apple heeft haar eigen terrein en dat ligt op het combineren van functies vanuit computer en internet. Zelfs het maken van randapparatuur daarvoor doet Apple niet of niet meer, omdat het geen commercieel succes wordt. Denk aan het giga grote en zware sounddock: de iPod Hifi. Ik heb hem. Hij is prachtig en werkt prima. Maar werd commercieel geen succes.

 • Profielfoto
  Craimasjien

  Ik denk inderdaad ook dat Apple geen (digitale) fotocamera gaat maken.
  Het is een feit dat ze steeds betere camera’s, lenzen en software in zowel de iPhone als iPad bouwen. Soms heb ik ook het gevoel dat de iPhone een soort middenmoot fotocamera is waar je ook andere dingen mee kunt.

  Begrijp me niet verkeerd, ik heb geen verstand van foto’s. Maar als je kijkt wie de grootste afnemer is van Apple producten denk ik niet dat je meer nodig hebt dan de camera van de nieuwe iPad of de iPhone 4S.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Die gaat er niet komen. Hoogstens een (sterke) verbetering van de camera die nu in de Apple-producten gebruikt wordt.

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Ik denk dat je meer in de richting van een portable iSight moet denken. Misschien wel een iPod Nano met een nog groter scherm en een uitgebreidere camera app die ook kan filmen. Wat het sowieso niet gaat worden is een camera met verwisselbare lenzen voor “de betere fotograaf”. Deze wordt al zeer goed bedient door merken als Nikon en Canon. Vergeet niet dat de fotografie branche een dure markt is waar niet iedereen zomaar overstap op een ander merk en zomaar alle eerder aangeschafte accessoires de deur uit doet. Als Apple er mee aan de slag zou gaan zet ik mijn geld op de compact camera die automatisch synct en slim omgaat met het beheer van content.

 • Profielfoto
  1984
 • Profielfoto
  ro_me

  @irinze
  Apple gebruikt dat soort uitspraken al een aantal jaren als marketing. Nieuwe producten worden dan aangekondigd als of het de meest vernieuwende technologie is die er is. De media en fan- based fora springen daar weer op in, op die manier is een product al verkocht voor dat het überhaupt op de markt is.

 • Profielfoto
  alli232343

  Apple had toch de QuickTimeCamera eerder??

 • Profielfoto
  Xcode

  ’s Werelds beste camera is nog altijd de camera die je bij je hebt. Ik vermoed eerder dat Apple de camera in de iPhone steeds beter probeert te maken.

 • Profielfoto
  1984

  Ja met een floppy als opslag

 • Profielfoto
  alli232343
 • Profielfoto
  Navuri

  Ik heb wel eens van die lenzen gezien die je op een iPhone kunt zetten. Werken die eigenlijk een beetje?

 • Profielfoto
  Hydræ

  Revolutionaire camera? Volgens mij wil het meerendeel van de consumenten gewoon een simpele camera. Scherpstellen, klik, foto. Draadloos importeren in iPhoto, een automatische naam aan de gebeurtenis, en klaar.

 • Profielfoto
  Hydræ

  Of een fotocamera die kan uploaden naar iCloud, dan ben je er ook.:-)

 • Profielfoto
  janvanes

  Iedereen denkt bij ‘camera’ blijkbaar meteen aan een fotocamera, maar een videocamera lijkt mij eerlijk gezegd waarschijnlijker.

 • Profielfoto
  I Xyzyx I

  Conbineer een iPod met een goede spiegelreflex camera en ik denk dat het best een succes combi kan zijn. Of een spiegelreflex camera die te bedienen is vanaf iPod

 • Profielfoto
  Sheyenne

  uhm… zoals dit?

 • Profielfoto
  Sheyenne

  [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/441/ijacketcameraconcept.jpg/ ][IMG]http://img441.imageshack.us/img441/7889/ijacketcameraconcept.jpg[/IMG][/URL]

  Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]