Nando Kasteleijn
Nando Kasteleijn Nieuws 15 juni 2012

Verraadt jailbreakhacker eigen community?

We gaan terug in de tijd, naar 2010 om precies te zijn. Ergens in dat jaar vindt Comex, een bekende jailbreaker die onder andere JailbreakMe bedacht, een zogenaamde exploit (lek) in iOS 4 waardoor ontwikkelaar hun iOS-apparaat kunnen rooten. Een belangrijk moment in de jailbreak-geschiedenis.

Nu, zo’n twee jaar later, is dat lek in de beta van iOS 6 gedicht. Dat is opvallend, omdat het één van de best bewaarde geheimen is van de jailbreakwereld. Comex zelf is sinds vorig jaar bij Apple actief als ontwikkelaar. Sommigen vragen zich dan ook af of Comex iets te maken heeft met het dichten van het lek?

Dat zou betekenen dat Comex min of meer zijn eigen jailbreakcommunity heeft verraden en die gedachte gaat erg ver. Aan de andere kant is dat ook niet zo vreemd, want Apple zal ongetwijfeld eisen hebben gesteld aan zijn aanwezigheid in Infinite Loop 1 in Cupertino.

Ondanks de ophef is er geen man overboord, volgens Cult of Mac was het lek alleen bedoeld voor mensen met een iOS-Developer Account. Dat betekent dat het lek niet wordt gebruikt door consumenten bij het jailbreaken van hun apparaat. Wat je je wel kan afvragen: is dit een uitzondering of het begin van het einde van het jailbreaken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verraadt jailbreakhacker eigen community?
Sluiten