Nando Kasteleijn
Nando Kasteleijn Nieuws 14 juni 2012
Leestijd: 2 minuten

‘Vernieuwing App Store niet goed genoeg’

Apple heeft de laatste tijd de kritiek gekregen dat het voor veel ontwikkelaars onmogelijk is om ‘gezien’ te worden in de App Store. In een interview met met The Wall Street Journal zegt Apple-topman Phil Schiller dat Apple wel degelijk heel veel doet. Zo is er in de nieuwe App Store meer ruimte voor app-informatie en is er Facebook-integratie.

Volgens ontwikkelaar Jelle Prins is dat niet genoeg. Hij is blij met de Facebook-integratie, die er nu voor zorgt dat mensen in de App Store direct apps kunnen ‘Liken’. Wat Prins betreft mag de integratie veel verder gaan, zo vertelt hij aan One More Thing.

De Facebook-integratie is een goede eerste stap, maar moet veel verder gaan. Het zou bijvoorbeeld leuk zijn als je kunt zien welke apps je vrienden gebruiken. Als daar apps tussen zitten die je zelf nog niet hebt zul je eerder geneigd zijn deze app alsnog te downloaden.

Daarnaast zit volgens Prins het grootste probleem in het feit dat de App Store is gebouwd op basis van de iTunes Store:

Als je muziek koopt, kijk je naar het genre en artiest en ben je veel eerder geneigd om iets van dezelfde maker te kopen. Bij apps kijk je enkel wat de app doet en ben je helemaal niet bezig met de ontwikkelaar. Daar zit dan ook het grote probleem, de App- en iTunes Store lijken te veel op elkaar.

Ontwikkelaars eisen grotere veranderingen in de App Store. Het is maar de vraag of Apple daar toe bereid is, aangezien ze net de App Store – voor Apple’s doen – grondig hebben herzien. Wel hebben ontwikkelaars in de eerste beta van iOS 6 nieuwe tools ontdekt die het onder andere makkelijker maken om van gebruikers bepaalde permissies te krijgen of om locaties te bepalen.

Volgens Schiller is de App Store de beste optie voor ontwikkelaars. Daar heeft hij een punt, want nog altijd geven ontwikkelaars de voorkeur aan iOS boven Android. Daarnaast wijst Schiller erop dat deze manier van verkopen veel democratischer is dan in een normale winkel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Vernieuwing App Store niet goed genoeg’
Sluiten