Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 6 juni 2012
Leestijd: 1 minuut

Uitgelekt lijstje voorspelt grote Mac-update

Je zal maar net een Mac gekocht hebben… dan ben je binnenkort zuur, ongeacht of het nu een iMac, Mac Pro, MacBook Air of MacBook Pro is. Als we een lijstje mogen geloven dat AppleInsider in handen heeft gekregen tenminste. Daaruit zou op te maken zijn dat van al deze modellen een update klaarstaat.

Het lijstje bestaat uit 27 nog-niet-bekende artikelnummers. Dertien nummers hebben de omschrijving ‘standalone kit’ wat waarschijnlijk betekent dat het om accessoires gaat. Van de overige veertien wordt vermoedt dat er Macs achter schuilgaan.

Het lijstje van AppleInsider en de analyse van 9to5Mac

9to5Mac heeft wat onderzoeksjournalistiek met natte-vingerwerk gecombineerd en is zo met een vertaling van het lijstje gekomen. Daaruit zou blijven dat we de volgende nieuwe producten kunnen verwachten:

  • één Airport Express
  • twee MacBook Pro’s
  • vier iMacs (twee 21,5 inch en twee 27 inch modellen)
  • vier MacBook Airs
  • drie Mac Pro’s

Kortom, alleen de Mac mini zou geen update krijgen als we deze lijst mogen geloven.

Over de accessoires valt weinig op te maken uit de productnummers en prijzen. Een mogelijkheid zou kunnen zijn dat het om nieuwe versies van bestaande USB-stekkers en -randapparatuur gaat met ondersteuning voor USB 3. Er wordt immers verwacht dat deze nieuwe standaard vanaf dit jaar in Macs te vinden zal zijn.

Over de herkomst van de lijst is weinig bekend. Het lijkt om een lijst met een vervoersdocument te gaan voor een lading van de nieuwe producten, bestemd voor de Australische markt. AppleInsider vermeldt echter niets over de betrouwbaarheid van de bron.

Eén ding lijkt wel steeds duidelijker te worden: als je een nieuwe Mac nodig hebt is geduld op dit moment een schone zaak. Lang hoef je waarschijnlijk niet meer te wachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Uitgelekt lijstje voorspelt grote Mac-update
Sluiten