Tim Cook zoekt pizzabakker

Door: Koen van Tongeren - 39 reacties

Stel, je wilt dolgraag voor Apple werken, maar je hebt totaal geen verstand van techniek, van marketing heb je ook geen kaas gegeten en zelfs enig verkooptalent is bij jou tot op heden niet ontdekt. Dan blijven er weinig mogelijkheden voor je over, zou je denken maar niets is minder waar.

Als pizzabakken wél tot jouw talenten behoort dan kun je meteen aan de slag op Apple’s campus in Sacremento, California. Daar zijn ze namelijk met spoed op zoek naar een pizzabakker zo blijkt uit een vacature op Apple.com.

Het oog voor detail beperkt zich bij Apple duidelijk niet alleen tot de eigen producten, zo blijkt uit de taakomschrijving van de ideale pizzabakker. Hij of zij moet Italiaanse pizza’s kunnen maken in Napolitaanse stijl (dus met dunne bodem). Daarbij moet de bodem handgemaakt worden en zonder deegroller platgemaakt kunnen worden. Kandidaten dienen twee tot vier jaar ervaring te hebben met het bakken van pizza’s in houtgestookte ovens.

Reacties

39 reacties
 • Profielfoto
  PBP

  Ik ben een koekenbakker zoeken ze die niet?

 • Profielfoto
  rdesign

  Bedankt voor de tipgever?:grin:

 • Profielfoto
  reporterdavid

  Tim doet z’n naam wel eer aan… Na de iPad en de iPhone komt hier…. de iCook

 • Profielfoto
  Koen van Tongeren

  @rdesign je was een van de velen, maar desalniettemin: thanx!:-)

 • Profielfoto
  bram91

  Haha zag het straks al. Geweldig!

 • Profielfoto
  Held348

  Waarom sturen julie mij altijd berichten 2keer???

 • Profielfoto
  edwinveneman

  Sorry, dit noemen jullie nieuws..?

 • Profielfoto
  sedikit

  Kom op zeg! Kleine weetjes, ditjes en datjes, “nieuws”kruimeltje dit, “nieuws”kruimeltje dat. Dat Tim Cook een pizzabakker zoekt kun je toch niet met droge ogen opschrijven? Ach, de lieverd, zoekt hij een pizzabakker? Wat aandoenlijk… Morgen zoekt hij misschien z’n leesbril. Wat kan die Tim Cook toch menselijk, zo prachtig gewoon zijn. Laat ik me ook eens “gekwetst” voelen: ik voel me als lezer in mijn intelligentie gekwetst! Wat moet ik met deze schoolkrant-journalistiek?!

 • Profielfoto
  Steventje

  Ik vindt et wel grappig dit soort lekkere nieuwtjes

 • Profielfoto
  iPodzz

  Ik wil deze dingen ook wel weten, ik houd wel van grappige nieuwtjes en feitjes.

 • Profielfoto
  1984

  Zit vast in het NOS journaal. Tim Cook heeft last van winderigheid na het eten van een pizza….

 • Profielfoto
  poing

  ze kunnen de vacature weghalen ik ben aangenomen.

 • Profielfoto
  Lauwrence

  Tim Cook is dus duidelijk géén kok ˆˆ

 • Profielfoto
  reporterdavid

  iLife and Cook-ing

  Je bakt, eh cookt er geen pizza van!
  Doe er ook wat Apples bij, en sluit de Windows.

 • Profielfoto
  Max_G

  Dit is echt heel fijn nieuws hoor! En een top-job als je de side-effects bekijkt. Wel eens in California geweest? Rondgefietst daar? SF bezocht? Napa Valley? De olijfbomen gezien? Wijn geproefd? Geskied in de Rocky Mountains? Soort Zuid-Frankrijk behalve dan dat de zee nogal erg koud is. Allemaal binnen je bereik als je Napoletaanse pizza’s kunt bakken! Koen moet overigens zijn huiswerk doen; juist Romeinse pizza’s hebben een dunne bodem, Napolitaanse de dikkere.

 • Profielfoto
  ForSure

  Zijn gewoon leuke weetjes!! Tot 11 juni moeten we toch wachten!!!!

 • Profielfoto
  DaveFlash

  Pizzabakker bij Apple worden?:lol:

  (PS kunnen ze niet gewoon bij de plaatselijke Italiaan, PizzaHut of Domino’s hun pizza’s bestellen?)

 • Profielfoto
  Davidv

  Jongens wat zit iedereen te zijken op dit soort artikelen terwijl veel mensen het stiekem wel willen weten!  

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  De droom van dikke Phil wordt werkelijkheid.

 • Profielfoto
  ro_me

  Schoonmakers, postbezorgers, cateringmedewerkers, concierges, administratiefmedewerkers………….poeh. Hoop niet dat jullie alle vacatures bij Apple tot nieuws bombarderen!

 • Profielfoto
  mymac

  Dit is toch gewoon grappig… Een schoonmaker ga je geen artikeltje aan wijden nee, dat is logisch. Af en toe zo’n geinig bericht is niks mis mee!

 • Profielfoto
  SanderApple

  Misschien is dit wel opmerkelijk? Moet het dan per se nuttig zijn?

 • Profielfoto
  App-ie

  Eten, en ook nog eens lekker eten is errug belangrijk so loose the sarcasm…

 • Profielfoto
  Julian Gijsen

  Stiekem vind ik dit best leuk. Nieuwswaarde is beperkt al laat het wel goed zien hoe ver Apple gaat bij het vormen van een ideale werkomgeving.

 • Profielfoto
  Navuri

  @ Julian: Wat een bullshit. Heb je nieuwsberichten omtrent Apple’s productie niet gezien? Vind je in dat opzicht Apple dan ook geweldig omdat ze netten om gebouwen heen laten trekken zodat werknemers die zelfmoord willen plegen de val kunnen breken op diezelfde netten?

  Apple is na Coca Cola het bekendste merk ter wereld, maar doet geen hol aan mensenrechten, groene energie of duurzame ontwikkeling. Daar zijn andere bedrijven 10 keer verder in. Qua design loopt Apple voorop, dat is het enige. Qua inhoud is het erg matig. Kijk maar naar de iPhone 3g / 3gs / 4 of iMacs, en vergelijk de inhoud maar eens met tegenhangers uit diezelfde periode.

 • Profielfoto
  lekiam97

  @ Julian: Wat een bullshit. Heb je nieuwsberichten omtrent Apple\’s productie niet gezien? Vind je in dat opzicht Apple dan ook geweldig omdat ze netten om gebouwen heen laten trekken zodat werknemers die zelfmoord willen plegen de val kunnen breken op diezelfde netten?

  Apple is na Coca Cola het bekendste merk ter wereld, maar doet geen hol aan mensenrechten, groene energie of duurzame ontwikkeling. Daar zijn andere bedrijven 10 keer verder in. Qua design loopt Apple voorop, dat is het enige. Qua inhoud is het erg matig. Kijk maar naar de iPhone 3g / 3gs / 4 of iMacs, en vergelijk de inhoud maar eens met tegenhangers uit diezelfde periode.

  Wat zou jij dan doen? Al die mensen zelfmoord laten plegen? Verschillende mensenrechtenactivisten hadden geklaagd over de slechte omstandigheden en lange werkweken van 70 uur. Toen Apple dit omlaaghaalde naar 48 uur werden de Chinese arbieders in die fabriek boos omdat ze zo inkomsten misliepen.
  Je moet blij zijn dat Apple zo veel werkplekken bied in China, want daar zijn héél veel mensen werkloos.

  Pas was hier op OMT een nieuwsbericht dat Apple een enorm zonnepanelen park gaat bouwen om het datacenter voor iCloud van groene stroom te voorzien.

  En als je pas het nieuwsbericht over het “nieuwe hoofdgebouw van Apple” hevt gezien en de video hebt bekeken, zag je dat Apple een industrieterrein om gaat bouwen tot 1 gebouw, 80% groen en zonnepanelen met opslag voor de opgewekte stroom.

 • Profielfoto
  mac osx rules

  @Navuri: Wat? Apple is na Coca Cola het bekendste merk ter wereld? Haha ja vast. Want windows is bijvoorbeeld niet bekender dan Apple.

 • Profielfoto
  Navuri

  @ Hierboven:

  Dus jij vind het plaatsen van netten een goede gedachte en voor de rest boeit het niet?

  @ “mac osx rules” : het zal mekaar niet veel maken.

 • Profielfoto
  lekiam97

  @ Navuri
  Dat zeg ik niet, maar jij vind het dus niet erg als er iedere dag 10 mensen zelfmoord plegen door van het gebouw af te springen?

  Moet je je eens bedenken hoe dat voor de familie van zo’n fabrieksarbeider is:
  dan vraagt er iemand zo: Hoe is hij dan overleden?
  dat familielid zegt: Hij is tijdens zijn werk van een gebouw afgesprongen…

  Dat is toch niet normaal?

 • Profielfoto
  Navuri

  @ lekiam97: Als een bedrijf als Apple zijn bazen 300 miljoen dollar aan bonussen mee kan geven en (vul maar in) miljard winst maakt per jaar zou je denken dat er enigszins rekening wordt gehouden met de manier waarop producten worden gemaakt. Apple verdient aan de ene kant gruwelijk veel geld door haar producten exteem prijzig te maken t.o.v. andere producenten en aan de andere kant geven ze ook extreem weinig om de lonen en omstandigheden van de mensen die hun producten daadwerkelijk in elkaar zetten. Feit is dat er mensen door deze omstandigheden hebben besloten om zichzelf van het leven te beroven. Als Apple consequent maatschappelijk verantwoord en maatschappelijk betrokken zou zijn dan hadden ze het in de eerste plaats niet zover moeten laten komen.

  Bedenk wel dat Apple niet onze vriend is of het beste met ons voor heeft als consument. Apple is een commercieel bedrijf dat geld wil verdienen en het liefst zoveel mogelijk. En bij Apple geven ze niet zo veel om een zelfmoord meer of minder. Zolang de iPads maar verkocht worden: tegen een laag loon en een hoge prijs.

  Apple had heel veel goodwill kunnen creeren door de lonen en omstandigheden tot een bepaald minimum te brengen door een deel van hun enorme inkomsten aan de werknemers te geven. In plaats daarvan geven ze de managers, creative directors (je kent ze wel, die sprekende poppen in die Apple commercials) miljoenen mee te geven.

 • Profielfoto
  sedikit

  @Navuri,
  Je hebt helemaal gelijk. Maar deze discussie is al vaker gevoerd en het bleek steeds tamelijk nutteloos te zijn, omdat er “fans” zijn die het ervaren als vloeken in de kerk.

 • Profielfoto
  lekiam97

  @ naviri
  Dat klopt, maar in china plegen ontzettend veel mensen zelfmoord, en niet alleen bij Apple. In een jaar doen 2 miljoen chinesen een poging en 250.000 plegen zelfmoord.
  Bron http://kijkopchina.nl/actualiteiten/zelfmoord-belangrijkste-doodsoorzaak-jongvolwassenen-china/

  De omstandigheden bij Apple in de fabriek zijn redelijk goed als je E vergelijkt met andere chinese fabrieken. Voor ons ziet het er allemaal heel erg, maar in china is dat normaal. Als de omstandigheden bij Apple echt zo slecht zijn, waarom stonden er dan rijen met sollicitanten voor een baan in die fabriek?
  Bron http://www.ad.nl/ad/nl/5595/Digitaal/article/detail/3240411/2012/04/13/Chinezen-in-de-rij-voor-baan-bij-zelfmoord-fabriek-iPad.dhtml

  China kampt ook met een zeer hoge werkloosheid, dus eigenlijk zou je blij moeten zijn dat de fabriek waar de iPads worden gemaakt (foxconn) plaats biedt aan 250.000 arbeiders.

 • Profielfoto
  Navuri

  @lekiam97:

  Volgens die redenering zou je ook kunnen zeggen dat de Duitse soldaten er goed aan hebben gedaan om zich bij de Nazi’s aan te sluiten. Dit vanwege de hoge werkloosheid in Duitsland destijds.

  Kiezen uit de minst kwade van twee kwaden is nog steeds een slechte keuze als het om mensenrechten en werkomstandigheden gaat. Omdat de omstandigheden ‘redelijk goed’ zijn in vergelijking met anderen moet de consument alles maar slikken? Misschien is het fanboy zijn hier sommige mensen wel degelijk naar hun hoofd gestegen.

 • Profielfoto
  Bonkie

  Maar de mensen die in de Chineese fabrieken werken, werken niet direct voor Apple he. Ze werken voor Foxconn. In die fabrieken worden dus meer dan alleen Apple producten gemaakt. Snap niet dat alleen dat Apple altijd die lading shit over hun heen krijgt.

 • Profielfoto
  sedikit

  @Bonkie,
  Beetje kinderachtig vind je niet?! “Ja, maar hij deed het (ook)”

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Wat een reacties ….. en dat allemaal voor een vacature als pizzabakker :ftim:

 • Profielfoto
  lekiam97

  @navuri
  De omstandigheden zijn inderdaad ook slecht, maar er worden geen wetten overtreden. Dus eigenlijk zou de chinese regering er wat aan moeten doen, want dit gebeurd veel meer in china.

  En zoals bonkie al zegt: de fabriek is van foxconn en apple geeft alleen de opdracht om daar hun producten te maken.

  Als je het nieuws hebt gevolgd, weet je ook dat Apple gaat overleggen met foxconn om de onstandigheden te verbeteren.

  Als Apple hun RAM van Samsung koopt, en Samsung de werknemers slecht behandeld, kan Apple daar toch ook niets aan doen?

  Kiezen tussen twee kwaden is nooit goed, maar je kunt het beste de minst kwade kiezen.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @ Navuri: Apple doet van alles aan de milieuaspecten van zijn apparaten; die zijn in de afgelopen jaren ontdaan van allerlei schadelijke stoffen. Ook aan groene energie wordt massaal gewerkt. iCloud gaat op zonne-energie draaien. Volg je geen nieuws? Wat betreft de arbeidsomstandigheden: ook daar werkt Apple aan.
  Weliswaar maakt Apple gebruik van de lage lonen en desperate leefomstandigheden van de communistische heilstaat China, maar dat is in de eerste plaats de verantwoordelijkheid van een asociale regering die een kleine bovenlaag van de bevolking schatrijk laat worden en de rest in pure armoede laat leven in armoedige huisjes en met gedwongen abortus en sterilisatie als ontdekt wordt dat vrouwen zwanger worden van een tweede kind. (de blinde activist Chen protesteerde daar tegen). Maar sinds we weten dat bij Foxxcon meer dan 90% van alle electronische apparatuur ter wereld wordt gemaakt, is het dus Apple-bashen als er in de publiciteit steeds opnieuw alleen maar aandacht wordt besteed aan Apple, terwijl alle andere apparatuur van andere merken er dus ook gemaakt wordt. Geen reden om er niet toch iets aan te doen en er de aandacht op te vestigen, maar niet doen alsof Apple hier de (enige) boosdoener is. Dit is iets dat speelt in China en in mindere mate ook in andere lage lonen landen in Azië.
  En als we het toch over arbeidsomstandigheden hebben. Wat dacht je van een Napolitaanse pizzabakker, die in de Meditterane hitte de hele dag en avond bij zijn houtgestookte ovens pizza’s staat te bakken. Is dat fijn?
  Bij Apple wel. Misschien is daar wel airco en natuurlijk een iPod op je oren.

  Volgens mij is een Pizza Napolitana een dunne pizza. Je denkt toch niet dat bij Apple de pizza’s dikker mogen zijn dan de MacBook Air??
  Het was trouwens moeilijk een goede foto te vinden van een échte pizza Napolitana! Amerikanen zijn wel de meest beroerde pizzabakkers die er zijn. Van die vadsige dikke slappe pizza’s met veel te veel ingrediënten.
  Volgens mij hoort ELKE Italiaanse pizza trouwens dun te zijn. Dunne knapperige bodem, weinig ingrediënten erop. Alleen de dingen die voor die pizza erop horen en voor zover ik weet is dat bij de Pizza Napolitana: gepureerde tomaat, kaas en ansjovis. (zie foto). That’s all!

 • Profielfoto
  sedikit

  @MacAanZee,
  -“Apple doet van alles aan de milieuaspecten van zijn apparaten”. Pas na jarenlange ontkenning, o.a. ook door jou, en pas na publicitaire druk.
  -“maar dat is in de eerste plaats de verantwoordelijkheid van een asociale regering” Een geval van de dief en de heler. Ga ik niet uitleggen.
  – Jou verhandeling over “desperate leefomstandigheden van de communistische heilstaat China”. Van die al decennia lang bekende omstandigheden maakt o.a.(sic!) Apple gebruik(dus: ook anderen!!). Maar we hebben het nou, omdat het hier een Apple-forum is, over Apple. Daar gaat nou juist het hele debat om, niet alleen hier maar overal.
  -“is het dus Apple-bashen als er in de publiciteit steeds opnieuw alleen maar aandacht wordt besteed aan Apple, terwijl alle andere apparatuur van andere merken er dus ook gemaakt wordt.” . Dit is de kromme en kinderachtige redenering van “Puh, hij doet het ook meneer!”(zie cartoon hier boven). Dus niet alleen in China is kritiek verboden, maar ook in onze eigen gelederen. Alleen heet het hier dan “Apple bashen”. Het gebruik van “Apple bashen” is een behoorlijk zwak argument en lijkt onderhand op een mantra.
  -…”maar niet doen alsof Apple hier de (enige) boosdoener is”. Jouw citaat ” Volg je geen nieuws?” Jij dus kennelijk niet, of je doet het selectief. Wie ontkent hier of elders dat andere bedrijven zich ook schuldig maken? Fout is simpelweg gewoon fout. Wie het ook is.
  -Maar :lol:….Ik zie met grote spanning jouw deskundige en erudiete verhandeling tegemoet over de werkelijke oorzaak van al dit gedoe: de ontsporing van het neo-liberalisme en de vrije markt. Of “Volg je geen nieuws?”