Nando Kasteleijn
Nando Kasteleijn Nieuws 19 juni 2012
Leestijd: 1 minuut

‘Tim Cook strenger voor toeleveranciers’

Het is er voor de toeleveranciers onder het ‘regime’ van Tim Cook niet makkelijker op geworden, zo melden bronnen aan AppleInsider. Van Cook is bekend dat hij als COO al de focus legde op een goed verloop van de keten rondom toeleveranciers en nu heeft hij dat als CEO verder op scherp gezet.

Cook zou ervoor zorgen dat er meer en intensievere inspecties plaatsvinden. Daarnaast zou er extra aandacht zijn voor het kostenplaatje en de kwaliteit van de producten. Volgens de bronnen was er eerder een voorval waarbij er een vingerafdruk werd gevonden op een intern onderdeel van een nieuwe MacBook. Apple eiste vervolgens dat de gehele lijn zou worden nagekeken.

Deze strategie is niet nieuw en past in het plaatje dat Tim Cook zich als CEO meer dan ooit tevoren bemoeit met een goed verloop van de levering van onderdelen. Dit in tegenstelling Steve Jobs, die daar weinig mee had. Zo ging Cook eerder dit jaar als eerste Appel-CEO naar een Foxconn fabriek om te zien hoe het daar gaat.

Waar Cook waarschijnlijk ook strenger op toeziet is geheimhouding. Tijdens de D10-conferentie zei Tim Cook dat hij het lekken van producten verder wil tegengaan.

Een ander interessant feit is dat Cook in 1998, toen hij de verantwoordelijkheid over de keten kreeg, het roer rigoreus omgooide. Zo bracht hij het aantal leveranciers terug van 100 tot 24 en sloot hij tien van de negentien opslagplaatsen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Tim Cook strenger voor toeleveranciers’
Sluiten