Nando Kasteleijn
Nando Kasteleijn Nieuws 4 juni 2012
Leestijd: 1 minuut

‘Standaard-apps in iOS 6 herschreven’

Hoopte jij ook zo op widgets of een nieuwe startscherm in iOS 6? Volgens een bron van de website iDownloadblog gaat dat niet gebeuren. In plaats daarvan zou Apple de afgelopen tijd hebben gewerkt aan het opnieuw schrijven van zijn standaard-apps, waarbij vooral het user interface een opknapbeurt zou krijgen.

De afgelopen tijd borrelde de hoop op dat Apple eindelijk eens iets zou gaan doen met widgets, of extra functies zou toevoegen aan het berichtencentrum. Daar wordt zo op gehoopt omdat met name het startscherm sinds iOS 1 niet meer is veranderd en er steeds meer mensen zijn die het zat zijn.

Welke veranderingen zouden we volgens de bron in ieder geval kunnen verwachten? Als eerste de kaarten-app. Daar is de afgelopen tijd al veel over naar buiten gekomen en de bron bevestigt de eerdere geruchten. Volgens deze geruchten zou Google Maps vaarwel worden gezegd en komt er de mogelijkheid om kaarten in 3D te bekijken. Als tweede verandering worden de camera- en foto-app genoemd, die ook een nieuw uiterlijk zouden krijgen.

Apparently, “there’s much cooler stuff coming”, the source teased. Just don’t expect“anything fancy” because “not much will change” in terms of OS services. […] Basically, you wont know it is iOS 6 until you launch apps.

Drie weken geleden berichtten al we over het gerucht dat Apple meer wil gaan doen met foto’s. Daar zou iCloud een belangrijke rol in spelen. Volgens het bericht wordt het makkelijker om foto’s te delen en op foto’s van anderen te reageren. Daarmee kan het een reactie worden op de nieuwste app van Facebook: camera. Het sociale platform hoopt met de app gebruikers van Apple’s eigen camera-app af te snoepen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuw, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
‘Standaard-apps in iOS 6 herschreven’
Sluiten