Samsung biedt gratis app voor Britse iPhone-switchers

Door: Koen van Tongeren - 18 reacties

In de strijd om marktaandeel in de smartphonemarkt heeft Samsung een nieuw wapen ingezet. Het bedrijf biedt klanten in het Verenigd Koninkrijk nu gratis software om eenvoudig alle gegevens van een iPhone over te zetten naar een Samsung Galaxy-toestel.

De Android-app Easy Phone Sync, ontwikkeld door het bedrijf Media Mushroom, kan contacten, foto’s, video’s en muziek (zonder DRM) vanuit iTunes overzetten op een Galaxy-telefoon. Hiervoor moet een extra applicatie naast iTunes ge√Įnstalleerd worden. Deze is beschikbaar voor Mac en PC.¬†

Omdat Easy Phone Sync geen data van de iPhone haalt, maar iTunes als basis neemt is de app ook geschikt voor Mac- en PC-gebruikers die geen iPhone hebben maar wel iTunes gebruiken als media-bibliotheek.

Het is niet de eerste keer dat iPhone-concurrenten proberen om hun gebruikers synchronisatie via iTunes aan te bieden. In 2009 kreeg Palm het voor elkaar om de Pre-telefoon door iTunes als iPod aangezien te worden. Apple stak hier uiteindelijk een stokje voor.

Samsung hoeft vooralsnog niet bang te zijn voor een boze brief uit Cupertino. Via een third-party API is het namelijk toegestaan om andere apparaten met iTunes te synchroniseren als er een extra applicatie tussen iTunes en het apparaat zit. Eerder ontwikkelde RIM al zo’n applicatie om Blackberries te synchroniseren met iTunes.

Het is onbekend of Samsung plannen heeft om Media Mushroom ook in andere landen beschikbaar te stellen. Zou het jou kunnen overhalen om de switch van iPhone naar Galaxy te maken?

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  aukem

  Dit zegt meer over Apple dan over Samsung:D

 • Profielfoto
  100percentme

  Nope. Ik hou van iPhone. En ik snap vrij weinig van android dus ik laat het zo

 • Profielfoto
  poing

  Wanneer gaat het op deze site weer is echt over computers in plaats van al dat flauwekul nieuws.

 • Profielfoto
  Afroman

  Hoezo, wat is hier nou niet interessant aan? Gaat welliswaar over de concurrentie maar ook dat mag best in de gaten gehouden worden.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Boeiend! Samsung slaat Apple met z’n eigen methoden om de oren om het switchers makkelijker te maken om over te stappen.
  Voor mij staat er maar ééntje bovenaan: de iPhone, als ze daar in Cupertino verdikkie wel een keer opschieten met het op de markt brengen én er ook in Europa goed reclame mee maken. Ze hebben Samsung enorme kansen gegeven om zijn marktaandeel fors te vergroten.

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  Zeker wel handig dit, voor diegene die genoegen kunnen nemen met zo’n plastic dingetje.

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Boeiend! Als mensen een iPhone willen hebben kopen ze die toch wel. Alsof een 4S in de praktijk veel verschil geeft met Galaxy SIII. Op papier misschien wel.

  Lijkt me een heftige overstap van iOS naar Android. Nu kijken hoelang ze dat volhouden.:lol:

 • Profielfoto
  woutermertens

  Er zijn volgens mij meer mensen die van Android naar iOS overstappen dan andersom. Maar zoals eerder gezegd, zegt het iets over de kracht van iTunes. Samsung maakt nu ‘gebruik’ van iTunes anders dan zelf een volgens hun betere mediabibliotheek te ontwikkelen waarbij je niet eens aan iTunes hoeft te denken:)

 • Profielfoto
  Xcode

  @woutermertens
  Dat is onzin. Als je als telefoonfabrikant een iPhone gebruiker wilt overtuigen over te stappen, dan is het leggen van een link tussen iTunes en je eigen software nodig om zo de gebruiker te helpen het Apple ecosysteem te verlaten. Maargoed, wie wil er nou het Apple ecosysteem verlaten?

 • Profielfoto
  iPredict

  Boeiend! Samsung slaat Apple met z\’n eigen methoden om de oren om het switchers makkelijker te maken om over te stappen.
  Voor mij staat er maar ééntje bovenaan: de iPhone, als ze daar in Cupertino verdikkie wel een keer opschieten met het op de markt brengen én er ook in Europa goed reclame mee maken. Ze hebben Samsung enorme kansen gegeven om zijn marktaandeel fors te vergroten.

  Mee eens. Apple maakt te weinig reclame in Europa. De straten hangen vol van lelijke Galaxy S3 posters.

 • Profielfoto
  iPredict

  De naam en het icoontje van die app verklaren waarom Samsung’s kwaliteitseisen niet streng genoeg zijn voor een Apple liefhebber.

 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  Dus nu moeten we massaal overstappen naar Samsung?
  Of is dat niet de intentie van dit artikel?

 • Profielfoto
  Jurien73

  Kijk weer dus een sekses programma van Apple ITunes daar willen alle andere grote merken ook mee sygroniseeren maar tja is van apple hè

 • Profielfoto
  markiij

  Handig maar dit soort apps bestaan al lang en werken ook met de SIII. Niet echt groot nieuws dus.

  @Jurien73, ik snap niks van je reactie?? :s

 • Profielfoto
  poing

  @ Jurien73 Alleen heeft Apple niet zelf itunes uitgevonden de basis ligt bij het mp3 programma Soundjam en dat hebben ze gewoon gekocht.

 • Profielfoto
  XaRaI_001

  Echte techies stappen over naar de meest innovatieve aanbieder.
  En dat is niet Apple op dit moment.
  Waar is de echte “Steve” vervanger gebleven BTW?
  Er is nog zoveel moois te proppen in “the digital hub” waarom die suffe IOS6 update ?
  .
  “The ones who see things differently. They’re not fond of rules, and they have
  no respect for the status-quo.”

 • Profielfoto
  Mr. Dragon

  Jammer dat het niet voor Nederlandse klanten beschikbaar is. Ik heb net een Galaxy Tab 2 aangeschaft en het synchroniseren is nogal lastig omdat het programma Android File Transfer niet met OS 10.7 lijkt te werken, dus ik moet daarvoor uitwijken naar mijn iMac met 10.6. Gedoe.

  Waarom ik een Galaxy Tab heb aangeschaft? Omdat ik een tablet van 7 inch wilde hebben. Licht en toch groot genoeg om films op te kijken. Mijn iPad vind ik aan de zware kant, vooral voor het lezen van boeken. En uit de laatste WWDC heb ik geconcludeerd dat er het komend jaar geen iPad 7 inch aan zit te komen.

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Goed nieuws voor de mensen die hier wel een Apple-computer hebben en toch liever een Samsung willen hebben dan een iPhone. Misschien is het niet eens zo ingegeven om mensen van de iPhone weg te krijgen, maar biedt het sowieso een betere service voor Samsung-bezitters die iTunes een prettig platform vinden.

  Ik ken er zat die niet aan de iPhone willen of kunnen, vanwege bijvoorbeeld de prijs of de beperkingen. Fijn ook dat OMT dit nieuws brengt, ik krijg vaak vragen over Apple en hoe breder ik kan adviseren, hoe beter.