Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 25 juni 2012

Samsung biedt gratis app voor Britse iPhone-switchers

In de strijd om marktaandeel in de smartphonemarkt heeft Samsung een nieuw wapen ingezet. Het bedrijf biedt klanten in het Verenigd Koninkrijk nu gratis software om eenvoudig alle gegevens van een iPhone over te zetten naar een Samsung Galaxy-toestel.

De Android-app Easy Phone Sync, ontwikkeld door het bedrijf Media Mushroom, kan contacten, foto’s, video’s en muziek (zonder DRM) vanuit iTunes overzetten op een Galaxy-telefoon. Hiervoor moet een extra applicatie naast iTunes geïnstalleerd worden. Deze is beschikbaar voor Mac en PC. 

Omdat Easy Phone Sync geen data van de iPhone haalt, maar iTunes als basis neemt is de app ook geschikt voor Mac- en PC-gebruikers die geen iPhone hebben maar wel iTunes gebruiken als media-bibliotheek.

Het is niet de eerste keer dat iPhone-concurrenten proberen om hun gebruikers synchronisatie via iTunes aan te bieden. In 2009 kreeg Palm het voor elkaar om de Pre-telefoon door iTunes als iPod aangezien te worden. Apple stak hier uiteindelijk een stokje voor.

Samsung hoeft vooralsnog niet bang te zijn voor een boze brief uit Cupertino. Via een third-party API is het namelijk toegestaan om andere apparaten met iTunes te synchroniseren als er een extra applicatie tussen iTunes en het apparaat zit. Eerder ontwikkelde RIM al zo’n applicatie om Blackberries te synchroniseren met iTunes.

Het is onbekend of Samsung plannen heeft om Media Mushroom ook in andere landen beschikbaar te stellen. Zou het jou kunnen overhalen om de switch van iPhone naar Galaxy te maken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Samsung biedt gratis app voor Britse iPhone-switchers
Sluiten