Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 14 juni 2012

‘s Lands eerste Apple dealer is failliet

Het lijkt erop dat het doek gevallen is voor een icoon uit de Nederlandse Apple-geschiedenis. Apple-dealer Stonehouse is failliet, zo meldt Emerce vandaag. Dinsdag heeft de rechtbank in Utrecht de Stonehouse Computing B.V. failliet verklaard. De telefoon wordt inmiddels niet meer opgenomen bij het bedrijf. Op de website van Stonehouse staat vooralsnog niets te lezen over het naderende einde.

In 1985 begon Nanno Steenhuis met de eerste (en lange tijd de enige) Apple-winkel in Nederland. Later opende het bedrijf een aantal filialen onder de naam Machouse. Na de dood van Steenhuis in 2004 is het bedrijf overnomen door de tweede generatie. Daar ontstond onderling ruzie waardoor Machouse uiteindelijk losgekoppeld is van het moederbedrijf en doorgeging als iAm Store Authorised en Premium Resellers.

Ondertussen ging Stonehouse zelfstandig verder als ongeautoriseerd Apple dealer. Tegelijkertijd ging het bedrijf zich wel ‘The First Apple Store since 1985‘ noemen.

Reageer op artikel:
‘s Lands eerste Apple dealer is failliet
Sluiten