Nando Kasteleijn
Nando Kasteleijn Nieuws 19 juni 2012
Leestijd: 2 minuten

‘Retina MacBookscherm is technisch wonder’

De mannen en vrouwen van iFixit hebben geheel volgens traditie de nieuwste retina MacBook Pro alweer uit elkaar gehaald voordat wij het pareltje in de winkel hebben gezien. Zo vertelde de website vorige week al het slechte nieuws dat het apparaat nauwelijks te repareren is. Nu hebben ze alsnog goed nieuws te melden.

iFixit laat weten dat het scherm een echt technisch wonder is. Men is verrast over het feit dat het Apple is gelukt vier keer zoveel pixels in het paneel te verwerken én het scherm dunner wist te maken.

The Retina display is an engineering marvel. Its LCD is essentially the entire display assembly. Rather than sandwich an LCD panel between a back case and a piece of glass in front, Apple used the aluminum case itself as the frame for the LCD panel and used the LCD as the front glass. They’ve managed to pack five times as many pixels as the last model in a display that’s actually a fraction of a millimeter thinner. And since there’s no front glass, glare is much less of an issue.

Enkele feiten over het retina-scherm:

  • Het retina-scherm is op zijn dikste punt zo’n 7 mm dik en op het dunste punt 3 mm, wat een fractie dunner is dan het scherm van de niet-retina MacBook Pro.
  • De kabels zijn door de scharnieren van de MacBook Pro heen gemonteerd, wat betekent dat deze niet te verwijderen zijn.
  • De FaceTime HD camera maakt verbinding met de rest van de computer via een Vimicro VC0358 USB camera interface.
  • Onder de toplaag bevindt zich een aantal lagen die het licht manipuleren voordat dit naar het oog van de gebruiker wordt gestuurd.
  • Een strip van 48 LEDs aan de onderkant van het scherm zorgt ervoor dat het volledige scherm wordt verlicht.

De retina-MacBook Pro is dan misschien de slechtst repareerbare MacBook Pro ooit, het scherm is wel een knap staaltje techniek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Retina MacBookscherm is technisch wonder’
Sluiten