Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 25 juni 2012
Leestijd: 1 minuut

Retina MacBook Pro-gebruikers melden ingebrande schermen

Koud twee weken na de introductie van de nieuwe retina MacBook Pro zijn er berichten verschenen van gebruikers die een curieus probleem ervaren met het meest in-het-oog-springende onderdeel, het retina beeldscherm.

In een post op Mac Performance Guide meldt een eigenaar van een retina MacBook Pro dat zijn beeldscherm na ongeveer 20 minuten gebruik zogenaamde ‘spookbeelden’ laat zien. Het gaat hierbij om elementen die enige tijd op het scherm vertoond werden. Nadat ze verplaatst of afgesloten zijn blijven ze vaag zichtbaar. Het probleem is vooral goed zichtbaar op een licht getinte grijze achtergrond. Omdat het probleem niet verholpen wordt met het afsluiten van de finder of het herstarten van de Mac lijkt de oorzaak hardwarematig te zijn.

Ingebrande retina MacBook Pro-schermen.

Er zijn meer gebruikers die het probleem ervaren, zo blijkt uit een post op Apple’s support forum. Hier wordt ook meteen een oplossing geboden: teruggaan naar de Apple Store. Daar zouden retina MacBook Pro’s met dit euvel moeiteloos omgeruild worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Retina MacBook Pro-gebruikers melden ingebrande schermen
Sluiten