Nando Kasteleijn
Nando Kasteleijn Nieuws 15 juni 2012
Leestijd: 1 minuut

‘Retina-MacBook Pro 13″ komt in oktober’

Vorige week vrijdag citeerden wij op One More Thing analist Ming-Chi Kuo, die toen als enige zei dat Apple tijdens de WWDC met een extra retina-MacBook Pro-lijn zou komen en wel een 13- en 15-inch-versie. Dat klopte grotendeels, er is alleen geen retina-versie van de MacBook Pro 13-inch aangekondigd.

Volgens Kuo was Apple dat wel van plan, maar door problemen rondom het scherm en de warmte afvoer is dat niet gelukt. De analist verwacht nu dat het kleinere retina-model in oktober komt.

Net als de 15-inch MacBook Pro zou zijn kleine broertje geen DVD-drive meer hebben, gebruikmaken van een SSD en een schermresolutie hebben van 2560*1600 pixels. Verder zou de 13-inch voor de grafische kaart gebruikmaken van de Intel HD 4000, net als de niet-retina MacBook Pro 13-inch en de MacBook Air. Uiteraard zal de retina-MacBook een Ivy Bridge processor aan boord hebben.

Kuo’s eerder analyse bleek waar te zijn, wat de kans groter maakt dat dit bericht ook klopt. Dan is de vraag: hoe wordt de aankondiging gedaan? Gisteren berichten we al over de mogelijkheid dat er binnenkort een nieuwe iMac komt. Zou Apple de twee tegelijkertijd aankondigen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Retina-MacBook Pro 13″ komt in oktober’
Sluiten