Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 12 juni 2012

Kernel panics OS X Thunderbolt-update

Kort na de WWDC-keynote van gisteren bracht Apple een reeks updates uit voor OS X Lion. Eén daarvan maakt Macs met Thunderbolt geschikt voor de nieuwe Thunderbolt-naar-gigabit-ethernet- en -firewirekabels. Deze update blijkt echter te resulteren in vastlopers en kernel panics op sommige Macs.

Op Apple’s eigen supportforum zijn inmiddels meerdere topics te vinden (123456) waarin gebruikers melden dat hun Mac vastliep tijdens het update-proces. Herstarten resulteerde vervolgens meteen in vastlopers. De problemen doen zich voor op verschillende modellen van verschillende bouwjaren. Er zijn echter ook veel berichten van probleemloze installaties.

Vooralsnog lijkt het niet installeren van de Thunderbolt-update de enige manier om met zekerheid een de crash te voorkomen. Is het voor jou al te laat, dan kun je je Mac herstellen door tijdens het opstarten command+r ingedrukt te houden en vanuit de restore-partitie OS X opnieuw te installeren.

Heb jij de update geïnstalleerd en hoe is dat afgelopen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kernel panics OS X Thunderbolt-update
Sluiten