Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 26 juni 2012
Leestijd: 2 minuten

Podcasts vanaf nu als losse iOS-app

Vandaag heeft Apple een compleet nieuwe podcast-app uitgebracht voor iOS. Podcasts bestaat uit twee hoofdfuncties: een uitgebreide catalogus waarin gezocht kan worden op podcasts én een geavanceerde afspeelfunctie, verpakt in een ouderwets tape-recorderjasje. Voorheen waren deze functionaliteiten verdeeld over de iTunes Store en de Muziek-app. 

Zodra je Podcasts opent zie je een overzicht van alle podcasts waarop je geabonneerd bent. Nieuwe afleveringen worden automatisch gedownload zodat je altijd de meest recente podcasts bij je hebt. Tijdens het afspelen krijg je onder het artwork een beperkt aantal knoppen te zien.

Sceenshots van de nieuwe app

Extra functionaliteit zit verstopt achter het artworkvenster. Je vindt hier de mogelijkheid om podcasts langzamer of sneller af te spelen en een tijdlijn die je kunt weergeven per hoofdstuk of voor de totale podcast. Ook is het mogelijk om een timer te zetten voor het luisteren van podcasts in bed. Je kunt ervoor kiezen om te pauzeren na een bepaalde tijd of als een hoofdstuk is afgelopen. Tot slot is het mogelijk om de aflevering te delen met anderen via sociale netwerken of email.

Ben je op zoek naar nieuwe podcasts dan kun je op zoek gaan in de catalogus waar alle podcasts in zijn opgenomen. Je kunt je direct abonneren en afleveringen downloaden. Ook is het mogelijk om losse afleveringen te streamen, zonder een abonnement te nemen.

Podcasts heeft duidelijk ontworpen voor iOS 6. Dit is te terug te zien in de donkere kleuren, de catalogus waar met swipebewegingen doorheen genavigeerd wordt en de extreem gedetailleerde tape-recorder (inclusief draaiende spoelen) in de player.

Podcasts is gratis te downloaden in de App Store en is universeel wat betekent dat de app geschikt is voor de iPhone, iPod touch en iPad. De minimale hardware-eisen zijn een vierde generatie iPod touch of iPhone 3GS. Alle iPad-modellen worden ondersteund.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Podcasts vanaf nu als losse iOS-app
Sluiten