Nando Kasteleijn
Nando Kasteleijn Geruchten 13 juni 2012
Leestijd: 1 minuut

‘Ping stopt na grote update iTunes’

Ping, ken je dat nog? Het is de ‘sociale dimensie’ in iTunes, gelanceerd door oud-CEO Steve Jobs tijdens een ‘special event’ in september 2010. In de hoop dat mensen muziek met elkaar zouden gaan delen en zo iTunes als programma socialer maakten.

Ondanks dat Apple in 48 uur tijd één miljoen aanmeldingen kreeg, loopt Ping sindsdien niet meer. Sterker nog, volgens John Paczkowski van AllThingsD zien we Ping niet meer terug in de volgende – grote – versie van iTunes.

Daarmee lijkt Apple indirect te bevestigen wat wij allemaal vanaf het begin al dachten: Apple kan heel veel, maar van het sociale vlak heeft het bedrijf geen kaas gegeten. Zelfs CEO Tim Cook sprak zich al eerder min of meer in het nadeel uit van het sociale element. Zo zei hij het volgende tijdens de D10-conferentie, vorige maand:

We tried Ping, and I think the customer voted and said ‘This isn’t something that I want to put a lot of energy into”

Apple gaat wel verder met sociale media, aangezien het bedrijf ‘t niet kan maken om daar niks te mee te doen. Je raadt het misschien al, Twitter en Facebook worden waarschijnlijk diep geïntegreerd in iTunes. Iets wat we bijvoorbeeld al zien bij Spotify.

Nu is de andere vraag, wat mogen we van deze nieuwe iTunes-versie verwachten? In 2010 heeft de muziek-app voor het laatst een grote update gekregen – versie 10 – dus het is zo langzamerhand wel tijd voor een update. Waar we waarschijnlijk dus een nieuwe manier van muziek delen in mogen terugvinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuw, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
‘Ping stopt na grote update iTunes’
Sluiten