Nando Kasteleijn
Nando Kasteleijn Nieuws 11 juni 2012
Leestijd: 1 minuut

Phil Schiller belangrijker dan Tim Cook?

Hij is veel belangrijker dan de meeste mensen denken. Phil Schiller, Apple’s Vice President voor World Wide Product Marketing. We kennen hem misschien het beste van zijn optredens tijdens Apple’s keynotes, waar hij in de loop der jaren diverse producten heeft aangekondigd.

Phil doet veel meer, zo leren we uit een profielschets van Bloomberg Businessweek. De Vice President wilde er zelf niet aan meewerken, maar door gesprekken met (oud) Apple-medewerkers, strategen en analisten krijgen we toch een aardig beeld.

Hij stond oud-CEO Steve Jobs jarenlang (vanaf 1997) bij in de ontwikkeling van Apple’s producten. Zo verwierf hij een belangrijk aandeel in het ontwerpen van het iPod-clickwheel en zorgde hij er mede voor dat de iPad het licht zag.

Voor Jobs was hij een belangrijke vriend. Zo stond hij hem in 2004 bij toen Jobs de eerste e-mail aan Apple-medewerkers schreef over zijn gevecht tegen kanker. Ook later, in 2010, was hij erbij toen Steve zijn vakantie op Hawaii onderbrak om te werken aan het antenne probleem van de iPhone 4.

Phil Schiller heeft veel keynotes gedeeltelijk of in zijn geheel gepresenteerd en straalt veel energie uit. Daarnaast heeft hij de afgelopen jaren een sleutelrol gespeeld in Apple’s ontwikkeling. Hij is in al die jaren Senior Vice President gebleven. Dat is al een enorm hoge functie die hem bovendien goed staat, maar je kan je afvragen of hij niet de rol van CEO ambieert.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Phil Schiller belangrijker dan Tim Cook?
Sluiten