Nando Kasteleijn
Nando Kasteleijn Nieuws 18 juni 2012
Leestijd: 1 minuut

Ontwikkelaars: ‘4-inch iPhone geen probleem’

Analist Gene Munster van Piper Jaffray meent dat ontwikkelaars geen probleem zullen hebben met het ontwikkelen van software voor een iPhone met een 4-inch scherm. Dat stelt hij op basis van een onderzoek dat hij hield onder zo’n 100 ontwikkelaars tijdens de WWDC, afgelopen week in San Francisco.

Ontwikkelaars werd gevraagd een hoe lastig ze het zouden vinden om hun app ‘om te bouwen’ voor een 4-inch scherm. Het gemiddelde gaf 3,4 aan (op een schaal van 1 tot 10, met andere woorden: niet ingewikkeld.

Munster concludeert dan ook dat ontwikkelaars er geen problemen mee hebben:

Given the relative ease expected by developers for utilizing potential new iOS screen sizes, we believe the introduction of new screen sizes would not affect the success or availability of the apps on iOS.

In totaal bezochten zo’n 5000 ontwikkelaars de WWDC dit jaar. Twee procent van die groep is dus aangesproken door Munster. Je kunt je dan ook afvragen hoe betrouwbaar het onderzoek is. Tegelijkertijd is het wel een teken dat het aanpassen van de schermverhouding in een volgende iPhone niet per sé tot problemen voor ontwikkelaars hoeft te leiden.

Er wordt al langer gespeculeerd over een 4-inch iPhone. Onder andere The Wall Street Journal zei eerder al te weten dat Apple opdracht had gegeven voor het produceren van deze modellen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ontwikkelaars: ‘4-inch iPhone geen probleem’
Sluiten