Nando Kasteleijn
Nando Kasteleijn Nieuws 13 juni 2012

OMT app update: FIFA 13, Need for Speed en vjay

Aan het begin van elke week behandelen we op One More Thing een selectie van apps die een update hebben gekregen of de afgelopen week zijn verschenen in de App Store. Welke apps moet je deze week absoluut downloaden of updaten om de week goed te beginnen?

Vandaag laten we je kennismaken met drie apps. Namelijk de twee veelbelovende games FIFA 2013 en Need for Speed Most Wanted, die beide in de herfst naar iOS komen. Daarnaast behandelen ook de nieuwe app vjay.

FIFA 2013


Als je van voetballen houdt móet je de game wel kennen, de jaarlijks terugkomende editie van FIFA. Het spel komt nu ook naar iOS. De omgeving waarin je speelt, de teams en de scenario’s zullen grotendeels overeenkomen met de versies voor bijvoorbeeld Xbox of PlayStation. De bediening van het spel is wel anders maar ook daar zit niet het grootste verschil in, want Electronic Arts (EA) heeft zich tijdens ontwikkeling vooral gefocust op het sociale aspect van app en fan-interactie.

Everything within FIFA 13, and against friends, is measured in a meaningful way. Every match matters, all season long, and fans can earn rewards for their achievements.

Wat natuurlijk ook niet mag ontbreken is Facebook-integratie. Wat deze precies inhoud is niet bekend, maar wat logisch zou zijn is dat je bijvoorbeeld wedstrijduitslagen deelt via het sociale platform. Naast Facebook komt er ook een Voetbalclub-app, die ervoor zorgt dat gebruikers altijd verbonden zijn met het spel. Met FIFA 13 lijkt EA het spel weer een stukje realistischer te maken.

FIFA 13 is vanaf 30 september verkrijgbaar, de prijs is op het moment van schrijven nog onbekend.

Need for Speed Most Wanted


Need for Speed is een begrip geworden in de internationale game- en racewereld. Iedereen die ervan houdt om met snelle auto’s te scheuren zal het spel ongetwijfeld een keer hebben getest of misschien al jaren in huis hebben. EA heeft nu ook een iOS-versie van Need for Speed Most Wanted aangekondigd.

EA over het spel:

Need for Speed fans kunnen hun motoren starten met de aankondiging van Need for Speed Most Wanted, de nieuwste mobiele versie van de populaire race franchise, die fans de weg oplaat in de meest exotische auto’s ter wereld om plezier, arcade-style actie in fantasie locaties te beleven.

Ontwikkelaars hebben hard gewerkt om in de nieuwe game schade nóg gedetailleerder en realistscher te maken. Daarnaast bevat het spel veel nieuwe functies en heeft het net als FIFA 13 een sociaal element.

Need for Speed Most Wanted is vanaf 30 oktober verkrijgbaar, wat de app gaat kosten is nog onbekend.

Vjay

De app vjay

Ooit gehoord van de Mac-app djay? Deze app brengt op een simpele en krachtige manier een digitale djay-draaitafel naar je Mac. De app bestaat al even en is aardig populair. Ook hebben de makers inmiddels een iOS-versie ontwikkeld. Nu komen ze met iets nieuws: vjay.

Waar je bij djay gebruik maakt van enkel audio, combineer je bij vjay het beeld en geluid om zo muziekvideo’s te mixen en natuurlijk uit te zenden. Daarnaast kun je ook muziek combineren met eigen gemaakte video’s. Wat content betreft kun je gewoon gebruikmaken van je eigen muziek en video’s die al op je iPad staan. Ook kun je via vjay de iTunes Store benaderen en staan er standaard al een aantal filmpjes op.

Vjay kost € 7,99.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
OMT app update: FIFA 13, Need for Speed en vjay
Sluiten