Nando Kasteleijn
Nando Kasteleijn Nieuws 5 juni 2012

OMT app update: Any.Do, Favs voor iPhone en Instapaper

Aan het begin van elke week behandelen we op One More Thing een selectie van apps die een update hebben gekregen of de afgelopen week zijn verschenen in de App Store. Welke apps moet je deze week absoluut downloaden of updaten om de week goed te beginnen?

Vandaag laten we je kennismaken met Any.DO en Favs for iPhone. Daarnaast vertellen we over de update van Instapaper.

Any.DO (nieuw)

Any.DO voor iPhone

Weer een todo-app? Ja, wéér een applicatie waarmee je taken en herinneringen kunt bijhouden. Ondanks de grote overvloed van beschikbare apps heeft Any.DO toch iets unieks. Alleen al het uiterlijk zorgt ervoor dat je toch meer dan twee seconden naar de app kijkt.

De Any.DO werkt heel intuïtief. Je sleept naar beneden om een nieuwe taak aan te maken en je hebt direct overzicht over de taken van vandaag, morgen, de rest van de week en ‘later’. Verder kun je gebruikmaken van mappen om taken in te delen, notities toevoegen en als kers op de taart taken delen met anderen. Voor de deelfunctie maakt Any.DO gebruik van je adresb0ek.

De makers hebben het eerste een Android-versie van de app gemaakt, voordat ze maar over een iPhone-variant nadachten. Dit zien we vaker en toont aan dat Android voor sommige ontwikkelaars belangrijker wordt dan iOS.

Any.DO is gratis verkrijgbaar.

Favs voor iPhone (nieuw)

Favs voor iPhone

Ben jij ook iemand die overal foto’s, video’s, quotes en tweets aanmerkt als favoriet? Dan herken je vast wel het verhaal dat je toch even moest zoeken waar je ook alweer die ene foto had gefaved.

Favs biedt daar een oplossing voor. Wat de naam al doet vermoeden, de applicatie doet iets met favorieten. Het verzamelt namelijk van bijna alle sociale media je favorieten. De app ondersteunt naast Facebook, Twitter en Instagram ook Delicious, Dribble, Flattr, Flickr, Github, Google Reader, Instapaper, Pinboard, Pocket, Readability, StackOverflow, Vimeo, YouTube en ZooTool. De app bestond al voor de Mac en is nu ook voor de iPhone uitgebracht.

Favs voor iPhone kost € 2,39.

Instapaper voor iPhone (update)

Instapaper voor iPhone

De applicatie van Marco Arment bestaat als sinds 2008 en is een begrip geworden in de ‘lees later’ wereld. Instapaper heeft eigenlijk geen introductie meer nodig, maar voor degenen die de app niet kennen een korte uitleg. De app maakt het mogelijk om artikelen, links en andere vormen van content te bewaren en vervolgens via je browser, iPhone- of iPad-app terug te lezen.

Eerder dit jaar kreeg Instapaper een forse update met een heel nieuw uiterlijk. Arment blijft de app updaten en afgelopen weekend kwam de meest recente update uit. Het is geen grote update, maar bevat voor de actieve gebruikers wel een welkome functie.

Vanaf nu is het mogelijk om in de achtergrond op bepaalde locaties artikelen te downloaden. Wil je Instapaper bijvoorbeeld alleen op je werk gebruiken, dan kun je aan de hand van GPS-locatie instellen dat Instapaper alleen op dat moment artikelen ophaalt. Dat doet de app in de achtergrond, wat simpelweg betekent dat je hem niet hoeft te openen om je laatste artikelen op te halen.

Instapaper voor iPhone en iPad is universeel en kost € 3,99.

Reageer op artikel:
OMT app update: Any.Do, Favs voor iPhone en Instapaper
Sluiten