OMT app update: Any.Do, Favs voor iPhone en Instapaper

Door: Nando Kasteleijn - 6 reacties

Aan het begin van elke week behandelen we op One More Thing een selectie van apps die een update hebben gekregen of de afgelopen week zijn verschenen in de App Store. Welke apps moet je deze week absoluut downloaden of updaten om de week goed te beginnen?

Vandaag laten we je kennismaken met Any.DO en Favs for iPhone. Daarnaast vertellen we over de update van Instapaper.

Any.DO (nieuw)

Any.DO voor iPhone

Weer een todo-app? Ja, wéér een applicatie waarmee je taken en herinneringen kunt bijhouden. Ondanks de grote overvloed van beschikbare apps heeft Any.DO toch iets unieks. Alleen al het uiterlijk zorgt ervoor dat je toch meer dan twee seconden naar de app kijkt.

De Any.DO werkt heel intuĂŻtief. Je sleept naar beneden om een nieuwe taak aan te maken en je hebt direct overzicht over de taken van vandaag, morgen, de rest van de week en ‘later’. Verder kun je gebruikmaken van mappen om taken in te delen, notities toevoegen en als kers op de taart taken delen met anderen. Voor de deelfunctie maakt Any.DO gebruik van je adresb0ek.

De makers hebben het eerste een Android-versie van de app gemaakt, voordat ze maar over een iPhone-variant nadachten. Dit zien we vaker en toont aan dat Android voor sommige ontwikkelaars belangrijker wordt dan iOS.

Any.DO is gratis verkrijgbaar.

Favs voor iPhone (nieuw)

Favs voor iPhone

Ben jij ook iemand die overal foto’s, video’s, quotes en tweets aanmerkt als favoriet? Dan herken je vast wel het verhaal dat je toch even moest zoeken waar je ook alweer die ene foto had gefaved.

Favs biedt daar een oplossing voor. Wat de naam al doet vermoeden, de applicatie doet iets met favorieten. Het verzamelt namelijk van bijna alle sociale media je favorieten. De app ondersteunt naast Facebook, Twitter en Instagram ook Delicious, Dribble, Flattr, Flickr, Github, Google Reader, Instapaper, Pinboard, Pocket, Readability, StackOverflow, Vimeo, YouTube en ZooTool. De app bestond al voor de Mac en is nu ook voor de iPhone uitgebracht.

Favs voor iPhone kost € 2,39.

Instapaper voor iPhone (update)

Instapaper voor iPhone

De applicatie van Marco Arment bestaat als sinds 2008 en is een begrip geworden in de ‘lees later’ wereld. Instapaper heeft eigenlijk geen introductie meer nodig, maar voor degenen die de app niet kennen een korte uitleg. De app maakt het mogelijk om artikelen, links en andere vormen van content te bewaren en vervolgens via je browser, iPhone- of iPad-app terug te lezen.

Eerder dit jaar kreeg Instapaper een forse update met een heel nieuw uiterlijk. Arment blijft de app updaten en afgelopen weekend kwam de meest recente update uit. Het is geen grote update, maar bevat voor de actieve gebruikers wel een welkome functie.

Vanaf nu is het mogelijk om in de achtergrond op bepaalde locaties artikelen te downloaden. Wil je Instapaper bijvoorbeeld alleen op je werk gebruiken, dan kun je aan de hand van GPS-locatie instellen dat Instapaper alleen op dat moment artikelen ophaalt. Dat doet de app in de achtergrond, wat simpelweg betekent dat je hem niet hoeft te openen om je laatste artikelen op te halen.

Instapaper voor iPhone en iPad is universeel en kost € 3,99.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  CMD-Z

  leuk stuk! hoe werkt dat delen via adresboek? via icloud dus? dat zou dan dus een goede concurrent zijn voor de reminders app? (die retetraag werkt imo)

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Geen wonder dat Any.DO eerst voor Android is ontwikkeld en daarna pas voor iPhone, want ik zie er nou niet direct iets beters in zitten dan wat de iPhone standaard al heeft met de Agenda.

 • Profielfoto
  iDriftKing

  En voor Android ontwikkelen is gratis! Dus eerst een beetje kijken of de app aanslaat en dan verder zien.

 • Profielfoto
  maikel22

  En voor Android ontwikkelen is gratis! Dus eerst een beetje kijken of de app aanslaat en dan verder zien.

  Gratis? Ik ken GEEN programmeur die voor niks werkt… en je hebt zelf ook je inkomsten nodig (tenzij je het voor je hobby doet).
  Daarnaast denk ik dat die 99$ niet veel uitmaakt daarin.

 • Profielfoto
  basmencke

  Bij Any.DO mis ik alleen nog een reminder op locatie, voor de rest: perfect!

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  En voor Android ontwikkelen is gratis! Dus eerst een beetje kijken of de app aanslaat en dan verder zien.

  Gratis? Ik ken GEEN programmeur die voor niks werkt… en je hebt zelf ook je inkomsten nodig (tenzij je het voor je hobby doet).
  Daarnaast denk ik dat die 99$ niet veel uitmaakt daarin.

  Hij bedoelt het in de play store zetten van je app.