OMT-er wint tweede Apple Design Award

Door: Nando Kasteleijn - 8 reacties

‘And we have a winner!’ Vannacht (Nederlandse tijd) is bij de Apple Design Awards opnieuw een Nederlandse ontwikkelaar in de prijzen gevallen. Het gaat om Pieter Omvlee, die goed scoorde bij Apple met zijn Mac-app Sketch (€ 31,99) en daardoor een award mag meenemen naar Nederland.

Omvlee wint hiermee voor de tweede keer de Design Award. In 2009, toen de Mac App Store enkel een gedachte was van een paar Apple top-mensen, won hij ook al een Award. Toen was dat met zijn app Fontcase (€ 27,99), een soort iTunes voor lettertypes.

Op de webpagina van de Apple Design Awards legt Apple uit waarom ze voor de app van Omvlee hebben gekozen:

Designed and developed by a team of two, Sketch is chosen as an Apple Design Award winner due to great integration with OS X and powerful design capabilities including non-destructive boolean operations on curves and objects. Sketch uses AppKit to manage drawing, undo actions, and text rendering, CoreGraphics for all drawing, exporting, colors and gradients, Core Image for numerous effects, Blocks and Grand Central dispatch for threading and great performance, and CoreAnimation for vector and pixel zooming.

Sketch is een Mac-app voor ontwerpers, die werkt op basis van vector. Met de app kunnen ontwerpers iconen, websites en andere interfaces maken.

We hebben contact gezocht met Pieter Omvlee voor een eerste reactie, maar vanwege de WWDC-drukte en het tijdsverschil kan die nog even op zich laten wachten. Maar ‘we’ hebben deze zomer dus in ieder geval al één beker te pakken!

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Welloe

  Ik zou de titel even herformuleren, maar verder leuk!

 • Profielfoto
  I Xyzyx I

  Dure app.. T succes van de AppStore is volgens mij goedkope apps zodat de massa hem koopt.. Een app van 80 cent koop ik eigenlijk altijd wel als t me leuk lijkt..

  Maar goed, wel gefeliciteerd..

 • Profielfoto
  koen

  Nogmaals gefeliciteerd!

 • Profielfoto
  SanderTreur

  @Xyzyz

  Normaal zou je zulke “apps” alleen maar op een cd’tje kunnen kopen voor nog meer geld. Het is gewoon software, dat kost toch wel vaker rond de €30? Vind ik eigenlijk niet zo heel veel geld.

 • Profielfoto
  reporterdavid

  Gewoon zo houden die titel! Een beetje waardering voor onemorething zn bezoekers kan geen kwaad:) proficiat!

 • Profielfoto
  iPredict

  Gefeliciteerd, en wel verdiend! Ik had de website van Bohemian Coding al gespot en zag dat de heren 2 uitmuntende apps aanbieden. Sketch staat bovenaan in mijn wishlist.

 • Profielfoto
  Frespinator

  Wel verdiend gewonnen. Ik ben liefhebber van de Bohemian Coding apps. Als interactive designer gebruik ik ook Sketch nu al een tijdje als vast programma voor user interface en web design. Aanrader! (En voor de functies die de app bevat, is de prijs ZEKER niet duur. Eerder een koopje.)

 • Profielfoto
  robkast

  Pieter van Harte Gefliciteerd !!!
  Top Man!!