Nando Kasteleijn
Nando Kasteleijn Nieuws 19 juni 2012

OMT app update: Reeder, Swaag.it, Foursquare

Aan het begin van elke week behandelen we op One More Thing een selectie van apps die een update hebben gekregen of de afgelopen week zijn verschenen in de App Store. Welke apps moet je absoluut downloaden of updaten om de week goed te beginnen?

Vandaag behandelen we drie apps. We beginnen met de nieuwe app Swaag.it en vertellen je meer over de updates Foursquare en Reeder.

Swaag.it (nieuw)

Screenshots swaag.it

De uitspraak There’s an app for that is hier best toepasselijk. Je gelooft het of niet, maar deze app maakt het mogelijk om in foto’s (merk)kleding te taggen en vervolgens te delen. Net als bij al die andere deel-apps zit ook hier weer een ‘community’ achter om het geheel een sociaal laagje te geven.

Het idee is simpel, je registreert een swaag.it-account en maakt vervolgens foto’s van jezelf en anderen. Deze tag je met bepaalde met kledingmerken. Hoe vaker, hoe beter. Vervolgens kan de ‘swaag’-community je een ‘swaag’ geven, een soort Like. Uiteraard is het de bedoeling om zo groot mogelijk te wereld in deze wereld van kledingmerken.

Swaag.it is gratis.

Foursquare

Screenshots Foursquare 5.0

Het is de locatie-app der locatie-apps: Foursquare. Op de redactie is het de enige gebruikte locatie-app. Ooit bedacht als ‘check-in’ dienst, inmiddels is het heel wat meer. Het gaat bij Forsquare om het ontdekken. Zo het is mogelijk om mapjes te maken, denk bijvoorbeeld aan ‘Leuke café’s in de binnenstand van Rotterdam’. Ook kun je tips krijgen voor leuke plekken, op basis van je huidige locatie.

De nieuwste versie van de app, versie 5.0, brengt een geheel nieuwe ervaring met zich mee – aldus de makers. Zo is de lay-out aangepakt, daarnaast moet het nu nog makkelijker zijn om ervaringen te delen, te catalogiseren en nieuwe plekken te ontdekken.

Foursquare is gratis.

Reeder voor iPhone (update)

Ja, Reeder is een RSS lezer. Daarmee is het absoluut niet de enige in zijn categorie, maar wel een uitblinker. Dat zit hem voornamelijk in de mogelijkheden om linkjes op te slaan via onder andere Readability en Instapper. Daarnaast is het heel makkelijk om linkjes te delen in sociale netwerken. Van de app is zowel een iPhone, iPad als Mac-versie beschikbaar; die via Google Reader synchroniseren.

De nieuwste versie voor iPhone, 3.0, is de door maker compleet herschreven. Naast een vernieuwde lay-out biedt de app vanaf nu meer diensten aan om mee te synchroniseren, waaronder Fever. Deze dienst is erop gericht om orde te scheppen in grote hoeveelheden artikelen die binnenkomen. Dat doet het door te kijken over welk onderwerp het meeste wordt geschreven. Deze wordt dan als ‘belangrijk’ aangemerkt en komt bovenaan in de lijst te staan. Verder is het mogelijk om nu direct vanuit Reeder je in en uit te schrijven voor feeds van websites.

Reeder kost € 2,99.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
OMT app update: Reeder, Swaag.it, Foursquare
Sluiten