OMT 101: snel je Mac op zwart of sluimer

Met de economische crisis aan de ene kant en de toenemende milieuvervuiling door de steeds groter wordende vraag naar energie aan de andere kant is het het belangrijker dan ooit dat we geen stroom verspillen. Ook je Mac kan daar een bescheiden steentje aan bijdragen.

Er zijn twee manieren om je Mac minder stroom te laten gebruiken als je ‘m even niet gebruikt, zonder je computer helemaal uit te zetten. Je kunt je Mac laten sluimeren of alleen het beeldscherm uitzetten. Voor beide commando’s zit een snelkoppeling op je toetsenbord verstopt.

Om je scherm direct op zwart te zetten gebruik je de knoppen <control> + <shift> + <eject>.

scherm op zwart

Je Mac plaats je in de sluimermodus door de knoppen <alt> + <command> + <eject> in te drukken.

Mac in sluimer-modus
Reageer op artikel:
OMT 101: snel je Mac op zwart of sluimer
Sluiten