Nando Kasteleijn
Nando Kasteleijn Nieuws 1 juni 2012
Leestijd: 1 minuut

‘Office voor iOS komt op 10 november’

Er zijn al heel wat berichten geschreven over de mogelijk komst van Microsoft Office naar iOS en het houdt dan ook heel wat mensen bezig. Volgens de laatste informatie van digitale krant The Daily mogen we Office voor iOS op 10 november in de App Store verwachten. Dat is in lijn met het eerdere bericht dat Office in november uitkomt.

The Daily meldt dat het ontwikkeling’s- en ontwerpteam van Office klaar is met hun werkzaamheden en dat de app naar het team wordt gestuurd dat bekijkt hoe gebruiksvriendelijk de app is. Zij testen onder andere of de app goed functioneert en of deze te combineren is met de Metro stijl van Windows 8. Daarnaast kunnen zij waar nodig wijzigingen doorvoeren.

Als ook dit team klaar is, kan de app naar Apple worden gestuurd voor review. Daar zouden enkele weken overheen gaan. Vervolgens kan, als alles goed gaat, de applicatie begin november beschikbaar komen.

Opvallend is wel dat het nu begin juni is en dat zou betekenen dat het usabilityteam tot vier maanden nodig heeft om de app te testen en door te sturen naar Apple. Daar zullen ze vast hun redenen voor hebben, maar vier maanden is wellicht tot wat veel voor een applicatie waar al waarschijnlijk al zo’n zeven maanden aan wordt gewerkt.

Overigens zou Microsoft nog meer op de rol hebben staan. Vorige week meldde AppleInsider dat het bedrijf uit Redmon naast Office voor iOS ook werkt aan een speciale Outlook-app en een nieuwe versie van het Lync-communicatie platform. Deze apps zouden in dezelfde periode als Office voor iOS moeten uitkomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Office voor iOS komt op 10 november’
Sluiten