‘Office voor iOS komt op 10 november’

Door: Nando Kasteleijn - 11 reacties

Er zijn al heel wat berichten geschreven over de mogelijk komst van Microsoft Office naar iOS en het houdt dan ook heel wat mensen bezig. Volgens de laatste informatie van digitale krant The Daily mogen we Office voor iOS op 10 november in de App Store verwachten. Dat is in lijn met het eerdere bericht dat Office in november uitkomt.

The Daily meldt dat het ontwikkeling’s- en ontwerpteam van Office klaar is met hun werkzaamheden en dat de app naar het team wordt gestuurd dat bekijkt hoe gebruiksvriendelijk de app is. Zij testen onder andere of de app goed functioneert en of deze te combineren is met de Metro stijl van Windows 8. Daarnaast kunnen zij waar nodig wijzigingen doorvoeren.

Als ook dit team klaar is, kan de app naar Apple worden gestuurd voor review. Daar zouden enkele weken overheen gaan. Vervolgens kan, als alles goed gaat, de applicatie begin november beschikbaar komen.

Opvallend is wel dat het nu begin juni is en dat zou betekenen dat het usabilityteam tot vier maanden nodig heeft om de app te testen en door te sturen naar Apple. Daar zullen ze vast hun redenen voor hebben, maar vier maanden is wellicht tot wat veel voor een applicatie waar al waarschijnlijk al zo’n zeven maanden aan wordt gewerkt.

Overigens zou Microsoft nog meer op de rol hebben staan. Vorige week meldde AppleInsider dat het bedrijf uit Redmon naast Office voor iOS ook werkt aan een speciale Outlook-app en een nieuwe versie van het Lync-communicatie platform. Deze apps zouden in dezelfde periode als Office voor iOS moeten uitkomen.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  iPredict

  Programmer, you’re kinda slow…

 • Profielfoto
  etaoin

  Via jullie twitter feed is dit bericht getagged als “nieuws”, maar het lijkt me toch nog steeds een niet officieel bevestigd gerucht.

 • Profielfoto
  iBieberxoxo
 • Profielfoto
  interFACE

  Developer, developer, developer.

 • Profielfoto
  Haike

  Als ze nou eerst eens zorgen dat Office een beetje normaal functioneert op OSX.. dan praten we daarna wel eens verder..

 • Profielfoto
  Arthur345

  Haike wat is er nu mis mee dan? Ik heb nooit problemen gehad met office 2011 for Mac.

 • Profielfoto
  csteelooper

  Ik ook niet. Ik sluit me aan bij @Arthur345. Eerlijk gezegd vind ik Office 2011 for Mac der beste Office-release ooit, en daarin weeg ik ook de Windows-versies mee. Office 2010 (Windows) is een erg goede nummer 2, en daarna gaan we een héél eind terug in de tijd, naar Office 6 voor Windows 3.x in 1994.
  .
  Office 95 was bijna hetzelfde als Office 6, buiten haar compatibiliteit met Windows 95, en verder ging het al snel bergafwaarts met de Office suites in Windows. Onder meer vanwege de Office Assistent die een steeds meer prominente rol innam.
  .
  Kijken we naar versies voor Mac, dan wint Office 2011 het op alle fronten van zijn voorgangers. Office 2008 vind ik nog steeds niks vanwege de ongelooflijke traagheid alsmede het ontbreken van VBA-ondersteuning (Macro’s).
  Office 2004 was goed, maar werd de laatste tijd erg traag voor de huidige Macs, wellicht door de vertaalslag van Rosetta die er tussen zat.
  En de versie die ik daarvoor heb gebruikt, Office X, was de eerste versie die specifiek is ontwikkeld voor OS X en dat viel gewoon erg goed te merken.
  .
  Voor mij is Office 2011 dus de absolute winnaar.
  .
  .
  En @iBieberxoxo: Met alleen afkeuring bereik je weinig; men verneemt graag een reden voor je afkeuring (al geef je er wel op een grappige manier blijk van :razz:)

 • Profielfoto
  Renroelandt

  Ik heb me sinds vandaag Pages ook naar mijn iPhone gebracht. Prima werking, meer heb ik niet nodig en zeker niet Microsoft office.

 • Profielfoto
  Slinger48

  Zo moet het
  Apple maakt grote dingen compact,
  En dat doet microsoft apple gewoon niet na.

 • Profielfoto
  Kdingo

  Ik ook niet. Ik sluit me aan bij @Arthur345. Eerlijk gezegd vind ik Office 2011 for Mac der beste Office-release ooit, en daarin weeg ik ook de Windows-versies mee. Office 2010 (Windows) is een erg goede nummer 2, en daarna gaan we een héél eind terug in de tijd, naar Office 6 voor Windows 3.x in 1994.
  .
  Office 95 was bijna hetzelfde als Office 6, buiten haar compatibiliteit met Windows 95, en verder ging het al snel bergafwaarts met de Office suites in Windows. Onder meer vanwege de Office Assistent die een steeds meer prominente rol innam.
  .
  Kijken we naar versies voor Mac, dan wint Office 2011 het op alle fronten van zijn voorgangers. Office 2008 vind ik nog steeds niks vanwege de ongelooflijke traagheid alsmede het ontbreken van VBA-ondersteuning (Macro\’s).
  Office 2004 was goed, maar werd de laatste tijd erg traag voor de huidige Macs, wellicht door de vertaalslag van Rosetta die er tussen zat.
  En de versie die ik daarvoor heb gebruikt, Office X, was de eerste versie die specifiek is ontwikkeld voor OS X en dat viel gewoon erg goed te merken.
  .
  Voor mij is Office 2011 dus de absolute winnaar.

  Inderdaad! De beste MS Office tot nu toe!

 • Profielfoto
  Haike

  Ik had het ook moeten vermelden; ik draai op 2008, met 2011 heb ik geen ervaring.