Nando Kasteleijn
Nando Kasteleijn Nieuws 8 juni 2012

Nieuwe Samsung CEO is ‘applevriendelijk’

Er heeft een interessante machtswisseling plaatsgevonden bij Apple’s grootste smartphone-concurrent: Samsung. Het Koreaanse bedrijf heeft een nieuwe CEO benoemd die eerder verantwoordelijk was voor het leveren van electronische onderdelen aan Apple en daardoor Cupertino op een iets andere manier kent.

De nieuwe CEO heet Kwon Oh-hyun en vervangt Choi Gee-Sung, die ruim drie decennia aan het roer stond van het imperium. De nieuwe baas krijgt de leiding over 80 bedrijven, met als belangrijkste onderdeel Samsung Electronics. Dit is het gedeelte waar Samsung’s bekende Galaxy S II en III vandaan komen.

Nu is de vraag natuurlijk, zorgt dit voor enige verandering in de verhouding tussen Apple en Samsung?  Waarschijnlijk niet, Apple zal echt niet zomaar stoppen met het voeren van rechtszaken. Het zelfde geldt zeer waarschijnlijk voor Samsung. Dat komt doordat beide bedrijven grote commerciële belangen bij het voeren van de rechtszaken, aangezien zowel de iPhone als de Galaxy-serie belangrijke producten zijn voor beide bedrijven.

De twee bakkeleien al jaren via allerlei rechtszaken over inbreuken. Zo zou Apple pantentrechten van Samsung schenden en zou deze laatste de iPhone en iPad hebben gekopieerd.

Ook analist James Song van KDB Daewoo Securities zegt dat de wisseling geen gevolgen zullen hebben voor het beleid:

There’ll be no major changes in overall strategy as Kwon will continue to oversee the components business, while telecoms and consumer electronics are separately run by other executives.

Er zal waarschijnlijk niet minder gevochten worden tussen beide bedrijven, maar misschien worden conflicten wel sneller bijgelegd door een telefoontje vanuit Seoul naar Cupertino en andersom.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe Samsung CEO is ‘applevriendelijk’
Sluiten