Chuck Sterk
Chuck Sterk Nieuws 20 juni 2012
Leestijd: 1 minuut

New York Post weer gratis voor iPadgebruikers

Wie vorig jaar rond deze tijd via Safari op de iPad de website van de New York Post wilde bezoeken kreeg de deksel op de neus. iPadgebruikers die de krant wilden lezen werden gedwongen de NYPost-app te downloaden én een abonnement van $6.99 per maand aan te schaffen. De enige mogelijkheid om de website gratis te bezoeken was via een andere browser dan Safari.

Zonder er verder ruchtbaarheid aan te geven is deze policy nu ingetrokken. Wie de site nu bezoekt met de iPad krijgt wel een advertentie voorgeschoteld, maar kan na op cancel te hebben gedrukt, de website alsnog inzien. Het lijkt erop dat de site nu zelfs volledig gratis door te lezen is. Waar The New York Times de gebruiker beperkt tot het lezen van maximaal 10 artikelen per maand, kon een journalist van Forbes probleemloos 25 artikelen lezen zonder een melding te krijgen.

De New York Post heeft nog niet gereageerd op vragen van journalisten over de verandering van hun policy, maar er is in de verwachte groei van het tabletgebruik wel een verklaring te vinden voor deze stap. Tablets zullen naar alle waarschijnlijkheid in 2014 voor 10% van het totale internetverkeer zorgen, en de iPad verzorgt, in ieder geval op dit moment, 90% van het tabletverkeer. Nu de New York Post haar website weer openstelt voor iPadgebruikers zonder app en abonnement groeit de potentiële lezersbasis, en dus het advertentiebereik (!) weer flink.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
New York Post weer gratis voor iPadgebruikers
Sluiten