Nep-apps teisteren de App Store

Door: Nando Kasteleijn - 16 reacties

Er gaat iets fout in het reviewproces van apps in de App Store. Apple heeft namelijk een aantal nep-apps toegelaten, waarbij één heel opmerkelijke; de app ‘Cydia’ (€ 0,79). Dat melden de collega’s van iPhoneclub. Dit is opvallend aangezien Apple bekend staat om zijn strenge en nauwkeurige toelatingsbeleid.

De Cydia-app biedt uiteraard geen alternatieve plek om apps te downloaden, zoals diens naamgenoot uit het jailbreakcircuit. De reacties op de app zijn dan ook ‘fake’ en ‘do not install’. Cydia is niet de enige app die door het beleid wist te glippen. Zaterdag verscheen ‘Microsoft Word 2012’ (€ 7,99). Ook deze is nep aangezien Microsoft nog altijd geen eigen app in de App Store heeft staan. Het laatste nieuws is dat Office waarschijnlijk in november naar iOS komt.

Dat er nu in korte tijd twee nep-apps in de App Store zijn verschenen hoeft in principe niks te betekenen, Apple staat dagelijks zo’n 500-600 apps toe en daar kan weleens iets bij misgaan. Aan de andere kant zou je toch voorzichtig de vraag mogen stellen of Apple niet eens goed naar zijn toelatingsbeleid moet kijken.

Heb jij één van de twee apps al gedownload en heb je spijt? iPhoneclub heeft een stappenplan gemaakt waarmee je bij Apple je geld kunt terugvragen.

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  Vincentbosch

  2 apps met al die apps die ze moeten controleren. Vind het wel meevallen, en waarschijnlijk waren deze zeer snel weer verwijderd. Wel stom dat er geen belletje gaat rinkelen bij de naam Microsoft Office terwijl deze nog niet uit zou komen, of zit die er misschien toch eerder aan te komen….

 • Profielfoto
  pim939

  Nep word is nu gratis

 • Profielfoto
  Renroelandt

  Oké, dit had zeker niet mogen gebeuren. Maar of ik nu ga struikelen over één of twéé Apps…:) Google Play hééft de helft van hun Apps dat niet deugt. Dus mijn vertrouwen is zeker niet beschaamd! Bovendien koop ik ook zomaar géén Apps, ik kijk naar de ontwikkelaars en bovendien probeer ik ook rekening te houden met Reviews die toch belangrijk kunnen zijn in je beslissing!:)

 • Profielfoto
  remcob00

  Ik heb twee geleden een app gesubmit die na 7 dagen (algelopen vrijdag) al in de App Store was. Redelijk snel (het was ook nog WWDC). Volgens mij beginnen ze het review proces te automatiseren.

 • Profielfoto
  kMIkaZu

  Het deugd niet, daarmee uit. Zeker als je bedenkt dat serieuze developers wél heel veel moeite moeten doen om hun app te publiceren en de redenen van weigering heel willekeurig zijn.

 • Profielfoto
  mkevenaar

  Volgens mij heeft Microsoft (helaas) wel een app in de App Store…

 • Profielfoto
  I Xyzyx I

  @mkevenaar

  Die Xbox app is best handig, typt een stuk sneller dan met de controller berichten typen

 • Profielfoto
  Twentyeyes

  Er was een tijdje terug ook een pokemon yellow app..

 • Profielfoto
  verwijderd-profiel

  2 op de 500 is natuurlijk niet veel, maar cydia en microsoft office word is wel opvallend natuurlijk.

  @renroeland zou je alsjeblieft eens kunnen stoppen met op elke e een streepje te zetten? (é) het is echt heel irritant.

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  @ JeroenJK: die streepjes de @renroeland bij “oké” een “één” (mits daarbij een getal wordt aangegeven) plaatst zijn taalkundig juist hoor. Over de nadruk die hij legt met zijn accent d’aigu’s in de andere woorden kun je twisten. Teveel gebruik is inderdaad een beetje (béétje?) schreeuwerig;-)

 • Profielfoto
  mymac

  Tsja, wat de meesten al zeggen: 2 apps, moet kunnen.
  Als je dit download ben je ook meer blind aan het klikken/tappen dan echt geïnteresseerd aan het kijken/zoeken naar goede of leuke apps lijkt mij… Je bekijkt wat screenshots, leest wat reviews en gaat eventueel naar de bijbehorende website. Toch?

 • Profielfoto
  Ostinato

  teis·te·ren
  overgank. werkw.; teisterde; h. geteisterd

  1
  ·
  door gewelddadig aangrijpen (m.n. van natuurkrachten) ernstig schaden, zware verliezen berokkenen aan
  de storm teisterde de schepen
  aardbevingen teisterden Sicilië
  het door de oorlog geteisterd Europa

  2
  (verouderd, archaïsch) kwellen, pijnigen, folteren
  zijn geteisterd gelaat

  Naar mijn mening beetje een zwaar woord als er twee nep-apps zijn aangetroffen.

 • Profielfoto
  Kievit

  @JeroénK dan léés jé dié toch niét!
  Nét waar jé jé druk om kunt makén.

 • Profielfoto
  ML23

  Microsoft heeft 16 iPhone apps en 11 iPad apps in de AppStore…
  en Cydia in de AppStore is een Snake game, er staat duidelijk in de beschrijving dat het niets met de jailbreak app te maken heeft, mensen moeten maar de tekst lezen of naar de screenshots kijken, je bent wel echt een debiel als je dat verkeerdelijk aanschaft! Dus het is allemaal niet zo erg hoor…

 • Profielfoto
  mac osx rules

  Ik béspéur één niéuwe intérnét hypé..

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Hopelijk controleren ze de Mac Appstore beter. Anders heeft dat hele Gatekeeperverhaal in ML ook totaal geen nut.