Nando Kasteleijn
Nando Kasteleijn Nieuws 18 juni 2012

Nep-apps teisteren de App Store

Er gaat iets fout in het reviewproces van apps in de App Store. Apple heeft namelijk een aantal nep-apps toegelaten, waarbij één heel opmerkelijke; de app ‘Cydia’ (€ 0,79). Dat melden de collega’s van iPhoneclub. Dit is opvallend aangezien Apple bekend staat om zijn strenge en nauwkeurige toelatingsbeleid.

De Cydia-app biedt uiteraard geen alternatieve plek om apps te downloaden, zoals diens naamgenoot uit het jailbreakcircuit. De reacties op de app zijn dan ook ‘fake’ en ‘do not install’. Cydia is niet de enige app die door het beleid wist te glippen. Zaterdag verscheen ‘Microsoft Word 2012’ (€ 7,99). Ook deze is nep aangezien Microsoft nog altijd geen eigen app in de App Store heeft staan. Het laatste nieuws is dat Office waarschijnlijk in november naar iOS komt.

Dat er nu in korte tijd twee nep-apps in de App Store zijn verschenen hoeft in principe niks te betekenen, Apple staat dagelijks zo’n 500-600 apps toe en daar kan weleens iets bij misgaan. Aan de andere kant zou je toch voorzichtig de vraag mogen stellen of Apple niet eens goed naar zijn toelatingsbeleid moet kijken.

Heb jij één van de twee apps al gedownload en heb je spijt? iPhoneclub heeft een stappenplan gemaakt waarmee je bij Apple je geld kunt terugvragen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nep-apps teisteren de App Store
Sluiten