Nando Kasteleijn
Nando Kasteleijn Nieuws 12 juni 2012
Leestijd: 2 minuten

Nee, de iMac en Mac Pro zijn niet ‘dood’

Wat MacBooks betreft was het gisteravond genieten. Naast de ‘gewone’ updates voor de MacBook Air en Pro zag ook de nieuwe MacBook Pro met retina-scherm het levenslicht. Waar we zo vaak over hebben gespeculeerd werd daarmee werkelijkheid.

Wat wel miste was een update voor de iMac en de Mac Pro. Deze laatste is na afloop wel stilletje vernieuwd, maar aan de reacties was duidelijk te merken dat weinigen echt blij zijn die update. Alleen al omdat er nog geen thunderbolt aansluiting op de nieuwe Mac Pro zit. Niet getreurd, want volgens The New York Times-journalist David Pogue komt er nog een grote desktop-upgrade aan.

Pogue was net als veel andere (tech-) journalisten aanwezig bij de keynote. Na afloop van de presentatie sprak Pogue met een Apple-manager en vroeg hem waar de updates voor de iMac en Mac Pro bleven. Deze manager vertelde hem dat Apple de iMac en Mac Pro niet is vergeten.

Many Apple observers also wonder if Apple thinks that desktop computers are dead, since not a word was said about the iMac and Mac Pro. An executive did assure me, however, that new models and new designs are under way, probably for release in 2013.

Normaal nemen we dit soort nieuws altijd met een klein korreltje zout, zo ook nu. Wel zijn er een aantal argumenten aan te dragen die deze uitspraak aannemelijk maakt. David Pogue staat dichtbij Apple en heeft daarmee toegang toe mensen die echt weten wat Apple voor de komende heeft gepland. Dat maakt deze informatie in ieder geval betrouwbaar genoeg om aan te nemen dat Apple inderdaad nog volop bezig is met haar desktop-lijn.

Aan de andere kant, Apple heeft de Mac Pro nu een mini-update gegeven. Waarom zou het bedrijf later in het jaar of begin volgend jaar weer een update uitbrengen? Dat kan een aantal redenen hebben, bijvoorbeeld dat dan de Ivy Bridge-technologie dan wel gereed is voor de Mac Pro en iMac. Daarnaast is het mogelijk dat Apple eerst de productie van de nieuwe retina-MacBook Pro wil aankijken voordat ze bijvoorbeeld de iMac of Thunderbolt Display gaan voorzien van retina-schermen.

Hiermee beantwoorden we niet alle vragen en blijft er nog heel wat onduidelijk. We zullen dan ook de komende maanden moeten afwachten of er toch al niet meer informatie uitlekt. In ieder geval hoef je als professional de hoop nog niet op te geven, Apple denkt nog steeds aan je.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Nee, de iMac en Mac Pro zijn niet ‘dood’
Sluiten