Chuck Sterk
Chuck Sterk Nieuws 18 juni 2012
Leestijd: 1 minuut

Mozilla Junior voor iPad

Mozilla, maker van de Firefox browser, is al enkele maanden bezig met de ontwikkeling van een nieuwe browser voor je iPad. Alex Limi, Product Designer van Firefox, zegt dat hij bezig is ‘het browsen opnieuw uit te vinden’ en noemt het browsen via Safari op de iPad een “miserable experience”. Met zijn nieuwste telg, genaamd Junior, wordt het browsen op de iPad een totaal nieuwe ervaring.

Op het moment is Mozilla nog onzichtbaar op iOS. Het bedrijf biedt slechts een app op de iPhone, waarmee je niet kan browsen maar die zorgt dat je bookmarks gesynced worden. Daar komt straks dus verandering in.

De eerste testversies van Junior laten zien dat het een fullscreenbrowser is met een minimalistische interface: een backknop en een plusknop. De backknop doet wat je verwacht, hij brengt je naar de vorige pagina. De plusknop opent een scherm met drie items, een gecombineerde url- en zoekbalk, je bookmarks en een visueel overzicht van de recent bezochte pagina’s.

Door deze knoppen ingedrukt te houden ontvouwt zich een menu waar bijvoorbeeld de print- en reloadknop kunnen zitten. Hier blijkt dat Junior is nog in de ontwikkelingsfase is, het team heeft namelijk nog niet besloten welke functies er worden toegevoegd aan de twee hoofdknoppen.

Voorlopig komt Junior nog niet beschikbaar, het programma is nog niet genoeg door ontwikkeld, maar de demovideo is veelbelovend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mozilla Junior voor iPad
Sluiten