Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 26 juni 2012
Leestijd: 1 minuut

Mountain Lion wordt ongeduldig bij beveiligingsupdates

Apple heeft de laatste tijd de nodige tegenslag gehad als het gaat om de veiligheid van OS X. MACDefender, DevilRobber, Flashback, allemaal vermaledijde trojans en malware die een zwakke plek van Apple blootlegden: de snelheid van patchen. Vandaag testte Apple een nieuw update-systeem voor Mountain Lion.

Vandaag stuurde Apple een update uit naar de ontwikkelaars die een bètaversie van Mountain Lion hebben draaien. ‘OS X Security Update Test 1.0’ zorgt ervoor dat Mountian Lion dagelijks controleert of er beveiligingsupdates zijn. Daarnaast is het in 10.8 mogelijk om automatisch deze updates uit te voeren. Direct na vrijkomen of na een herstart.

OS X Security Update Test 1.0

Op deze manier is het fundament gelegd voor een snelle verdelging van malware, trojans en virussen. Nu maar hopen dat Apple zelf ook snel kan inspelen op actuele bedreigingen en dat het niet maanden wacht met het uitsturen van updates.

Mountain Lion komt in juli uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mountain Lion wordt ongeduldig bij beveiligingsupdates
Sluiten