MobileMe: nog 29 dagen om te backuppen

Door: Wim van der Burgh - 14 reacties

Over 29 dagen houdt  MobileMe ermee op. Nadat iCloud vorig jaar gelanceerd werd, kregen MobileMe-gebruikers de kans om hun gegevens over te zetten naar iCloud. Niet alles kan echter overgezet worden en daarom stuurde Apple MobileMe-gebruikers gisteren een mailtje om hen te herinneren aan de naderende deadline.

In het mailtje waarschuwt Apple dat iedereen zijn of haar bestanden voor 30 juni download of migreert naar iCloud. Doe je dat niet, dan zullen je bestanden automatisch verwijderd worden. Het gaat dan met name om Gallery foto’s, iDisk bestanden en iWeb website. Deze kunnen namelijk niet overgezet worden naar iCloud. Wel wordt je de mogelijkheid geboden om foto albums in één keer te downloaden.

Apple waarschuwt MobileMe-gebruikers
Met een druk op de knop kun je je foto albums downloaden.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  Renroelandt

  Gelukkig heb ik géén last van deze verandering…:) Sinds ik mijn nieuwe MacBook Air heb ben ik meteen in iCloud gestapt.

 • Profielfoto
  BDM STUDIOS

  OSX Mountain Lion dan ook beschikbaar vanaf 1 juli aanstaande? Wedje doen??? ;-P

 • Profielfoto
  lekiam97

  OSX Mountain Lion dan ook beschikbaar vanaf 1 juli aanstaande? Wedje doen??? ;-P

  Dat zou inderdaad goed mogelijk zijn!

  Dan zullen we het tijdens de WWDC vast te horen krijgen.

 • Profielfoto
  ageman

  Mobile me gallery heb ik ondertussen ingeruild voor Smugmug
  Onbeperkte opslag!

 • Profielfoto
  janvanderploeg

  Een paar dagen geleden heb ik eindelijk mijn MobileMe account gemigreerd naar iCloud. Ik heb in het verleden Apple rotzooi zien leveren bij de migratie van dotMac naar MobileMe. Dus ik had er niet veel vertrouwen in. En.. terecht.

  Nu kamp ik met een voorkeuren scherm in OSX die blijft hangen als ik wat wil instellen. Heb verschillende tips geprobeerd. Er zijn velen met dit probleem. Niets helpt echt..

  Hoop dat Mountain Lion de problemen verhelpt.

 • Profielfoto
  Maverick9898

  It was good while it lasted:(!

  RIP, MobileMe:P.

 • Profielfoto
  Ruben

  Balen. Ik maakte veel gebruik van iDisk. Om zelf zaken op te slaan en te delen met anderen, maar ook om andere op het publieke deel zaken voor mij te laten uploaden. Nu maar op zoek gaan naar een goed alternatief. En nee, DropBox is GEEN goed alternatief!

 • Profielfoto
  CMD-Z

  ik gebruik al een tijd icloud met mn .me adres

  blijft mijn email adres wel hetzelfde heten? of verandert dit dan ook?

 • Profielfoto
  JTD

  Je email adres blijft hetzelfde. Ik heb nog een .mac adres dat later naar .me is gegaan. Ook de .mac werkt nog.
  Ik ben gisteren overgegaan, om eerst eens de ervaringen van andere te horen. Ik werd er niet vrolijk van, maar ik moest wel over. Tot nu toe geen problemen. Ik gebruikte MobileMe alleen voor mail, overigens.

 • Profielfoto
  batyka

  Ben al een tijdje geleden overgestapt. Zonder dat er problemen zijn opgetreden. Diegene die problemen hebben moeten toch bij zichzelf te rade gaan of ze zelf de boel wel goed voor elkaar hebben.

 • Profielfoto
  MichaelB

  @Maverick9898

  Ook ik heb lang een MobileMe account gehad, maar wat een SLECHT product was dat zeg… Door mij zal deze zeer zeker niet gemist worden.

  De enige reden dat ik op MobileMe overgestapt ben, was omdat ik van de eigen Kerio mailserver af wilde (het beheer), maar Kerio regeert op alle vlakken.

  MobileMe:
  – regelmatig corrupte agenda (probeer maar eens 1000+ afspraken te hebben)
  – idisk was altijd traaaaag en gaf geregeld fouten bij het uploaden
  – webmail was/is tergend langzaam
  – smtp van me.com is ook zeer wisselend wel/niet bereikbaar.

  Ben ik daarin de enige? Doorzoek de forums van apple maar eens :thumbsdown:

 • Profielfoto
  Ruben

  @MichaelB Die smtp problemen heb ik ook heel af en toe, meestal helpt het herstarten van het betreffende mail programma op mijn iPhone / iPad / MacBook dan wel. Al die andere zaken heb ik nog nooit problemen mee gehad. Op een gegeven moment 15 verschillende agenda’s tegelijk, waarvan enkelen met ingewikkelde herhalingen van rooster van bedrijven waar ik voor werkte. Nooit een centje pijn. Ook iDisk werkt hier helemaal top en ga ik vreselijk missen. Zet heel veel bestanden op mijn iDisk om ze vervolgens, wanneer nodig, vanaf de iPhone te kunnen delen met iemand. Kortom; misschien liggen de problemen wel in je eigen netwerk/instellingen?

 • Profielfoto
  maconly

  Jammer dat icloud is echt geen verbetering de overstap heeft mij aardig wat problemen opgeleverd, stelletje oplichters bij apple ik had net m’n verlenging betaald.

 • Profielfoto
  maconly

  Ben al een tijdje geleden overgestapt. Zonder dat er problemen zijn opgetreden. Diegene die problemen hebben moeten toch bij zichzelf te rade gaan of ze zelf de boel wel goed voor elkaar hebben.

  Hoe weet jij dat nou , omdat het bij jou goed ging dan is het bij de rest ook zo ?

  Ik maak zakelijk gebruik van icloud met meerdere agenda’s en mail accounts gevolg data verlies constant problemen met inloggen en niet synchroniserende kalenders .

  Ik ben al 17 jaar apple gebruiker maar ben sinds de laatste jaren heel voorzichtig met updates.