Chuck Sterk
Chuck Sterk Nieuws 21 juni 2012
Leestijd: 1 minuut

Misleidende 4G-reclame is écht duur

Eerder schreven we al dat Apple een schadevergoeding van 2,55 miljoen Australische dollars overeen was gekomen met de Australian Competition and Consumer Commission (ACCC), maar dat de rechter zijn fiat nog moest uitspreken over de hoogte van dit bedrag. De rechter heeft inmiddels zijn goedkeuring gegeven voor de schikking en het bedrag vastgesteld op 2,25 miljoen AUD.

Eerder gaf de rechter beide partijen te kennen dat hij eerst wilde onderzoeken hoeveel consumenten zich exact benadeeld voelen door de claim van Apple en hoe de financiële toestand van het bedrijf is. De rechter zei toen dat als hij een boete oplegt, deze wel indruk moet maken op Apple. Blijkbaar vindt de rechter het nu vastgestelde bedrag (ruim 1,8 miljoen euro) voldoende afschrikwekkend voor Apple. 

In Australië maakt het 4G netwerk gebruik van de 1800MHz band, terwijl de nieuwe iPad 700MHz of 2100MHz vereist voor 4G. Apple verkocht de nieuwe iPad in eerste instantie als 4G model in Australië, maar vorige maand werd de benaming al aangepast naar “iPad Wi-Fi + Cellular”, omschreven als een iPad die “very fast cellular networks” support.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Misleidende 4G-reclame is écht duur
Sluiten