Misleidende 4G-reclame is écht duur

Door: Chuck Sterk - 11 reacties

Eerder schreven we al dat Apple een schadevergoeding van 2,55 miljoen Australische dollars overeen was gekomen met de Australian Competition and Consumer Commission (ACCC), maar dat de rechter zijn fiat nog moest uitspreken over de hoogte van dit bedrag. De rechter heeft inmiddels zijn goedkeuring gegeven voor de schikking en het bedrag vastgesteld op 2,25 miljoen AUD.

Eerder gaf de rechter beide partijen te kennen dat hij eerst wilde onderzoeken hoeveel consumenten zich exact benadeeld voelen door de claim van Apple en hoe de financiële toestand van het bedrijf is. De rechter zei toen dat als hij een boete oplegt, deze wel indruk moet maken op Apple. Blijkbaar vindt de rechter het nu vastgestelde bedrag (ruim 1,8 miljoen euro) voldoende afschrikwekkend voor Apple. 

In Australië maakt het 4G netwerk gebruik van de 1800MHz band, terwijl de nieuwe iPad 700MHz of 2100MHz vereist voor 4G. Apple verkocht de nieuwe iPad in eerste instantie als 4G model in Australië, maar vorige maand werd de benaming al aangepast naar “iPad Wi-Fi + Cellular”, omschreven als een iPad die “very fast cellular networks” support.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Thomas18NL

  1,8 miljoen is niks voor zoveel aandacht wereldwijd, zal Apple denken.

 • Profielfoto
  Themaccster

  Over misleiding gesproken, wat denken jullie hier over! http://www.alatoerka.nl/2010/08/16/apple-illuminati-symbolen/

 • Profielfoto
  I Xyzyx I

  En dat geld gaat uiteraard naar de mensen die misleid zijn en niet naar de staat.

 • Profielfoto
  Chefkuh95

  @Themaccster dat filmpje is allemaal wel erg ver gezocht

 • Profielfoto
  Appletosh

  dat hij “eerste” wilde onderzoeken?

 • Profielfoto
  Chuck Sterk

  dat hij “eerste” wilde onderzoeken?

  Aangepast, thanks!

 • Profielfoto
  Apple Focus

  Dat filmpje is gewoon gemaakt om mensen gek te maken
  Zoan filmpjes zijn geknakt door mensen die denken dat ze sensatie kunnen zetten op het internet

  Zoan filmpjes mogen ze van mij er wel vanaf halen

 • Profielfoto
  Apple Focus

  Geknakt is gemaakt

 • Profielfoto
  DaveFlash

  Apple maakt met de iPhone 4/4S wél een zogenoemde ‘world-phone’, maar dat ze dat met de dit jaar uitgekomen nieuwe iPad níét hebben gedaan, vind ik totaal volkomen vreemd, slecht en eigenlijk ook een beetje nalatig van Apple. Want niet alleen werkt de nieuwe iPad niet met de Australische 4G netwerken, ook de spectrums en frequenties die momenteel in Europa door verschillende partijen (providers/aanbieders/telco’s) in pilots/trails gebruikt wordt, worden niet ondersteund op de nieuwe iPad… zeer sneu van Apple dus:sad:

 • Profielfoto
  spacefreek

  Leuk, eens kijken hoe hard dit Apple raakt…

  1,8 miljoen euro boete, da’s ongeveer 2,3 miljoen dollar.

  Apple’s winst per kwartaal, zeg 10 miljard (is meer, laatste kwartaal was zelfs 11,6).
  Da’s 3,3 miljard per maand, ongeveer 100 miljoen per dag, ofwel 70.000 $ per minuut, winst (!).

  Gaan ze dus binnen een half uurtje terug verdienen, écht duur hoor!

 • Profielfoto
  Simon90

  ‘support’ is gewoon ‘ondersteunt’ in het Nederlands.