Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 4 juni 2012

Matrox maakt ‘betaalbaar’ Thunderboltdock

De mogelijkheden van Thunderbolt zijn nagenoeg oneindig. Zo kun je op één Thunderboltpoort USB, DVI, HDMI, Gigabit Ethernet, FireWire, USB (2 en 3) en audio (in- en output) aansluiten. Daarmee is het poortje ideaal om meer functionaliteit aan je MacBook toe te voegen via een dock.

Accessoirebedrijf Matrox heeft nu zo’n dock gemaakt, speciaal bedoeld voor de MacBook Pro, MacBook Air en Ultrabooks. Dit DS-1 Thunderbolt Docking Station sluit je aan op je Mac en op een stroompunt. Vervolgens kun je een beeldscherm via DVI op het kastje inprikken, samen met Gigabit Ethernet, USB, een audio input en een audio output. Daarmee is het een ideale hub tussen je laptop en je vaste opstelling van beeldscherm, randapparatuur en netwerk, thuis of op kantoor.

Matrox's Thunderbolt-dock.

De DS-1 heeft naast USB 2 ook USB 3 aan boord. Het is op dit moment echter nog onduidelijk of deze snellere USB-variant werkt op een Mac. Ondanks dat Apple zelf (nog) geen USB 3 ondersteunt is het mogelijk om de nieuwe standaard werkend te krijgen als er speciale Mac-drivers bij een USB 3-dock of -kaart geleverd worden. Of Matrix deze drivers heeft is onbekend.

De DS-1 Thunderbolt komt in september op de markt en gaat dan 250 dollar kosten. Daarmee is het 50 dollar goedkoper dan Belkin’s Thunderbolt Express Dock dat in januari aangekondigd werd en ook deze zomer uitkomt. Dit dock heeft geen USB 3-poort maar wel een FireWire 800-poort.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Matrox maakt ‘betaalbaar’ Thunderboltdock
Sluiten