MacBundle: 11 apps t.w.v. $456 voor $49

Door: Nando Kasteleijn - 18 reacties

Het is best goed voor te stellen dat je bepaalde apps te duur vindt. Maar ja, het maken van apps is nou eenmaal niet zo goedkoop en dat moet toch door verkoop worden terugverdiend. Nu zijn er ook manieren om goedkoper aan apps te komen. Bijvoorbeeld via de zogenaamde MacBundle.

Eén keer per maand geeft de website MacUpdate een selectie apps weg voor een enorm laag bedrag. Deze keer biedt de bundel elf apps aan voor $49. Alsnog een aardig bedrag, maar niks vergeleken met de kosten die je kwijt bent bij losse aanschaf: bij elkaar zo’n $400.

Het paradepaardje van de aanbieding is Parallels. Deze software maakt het mogelijk om naast OS X virtueel Windows of Linux te draaien. Het virtueel draaien van Windows betekent dat je binnen OS X Windows via Parallels draait. Het programma fungeert dan in feite als de Windows-computer. Daarnaast wordt via de bundle Screenflow aangeboden. Met deze app is het mogelijk om opnamen te maken van je monitor. Dat kan het hele beeld zijn of slechts een gedeelte. Vervolgens kan je de opnamen naar eigen wens bewerken. Wat de bundle ook aanbiedt is Civilazation V. Met dit historische spel kun je je eigen samenlevingen bouwen en naar eigen wens inrichten. Daarnaast zijn er meerdere scenario’s om je samenleving in te laten ‘leven’ en is er ook een multiplayer optie.

Naast deze drie apps biedt de bundel ook Jacksta, Espionage 3, Speed Download 5, Attachment Tamer 3, KeyCue 6, A Better Finder Rename en My Living Desktop 5. Tenslotte krijgen de eerste 10.000 kopers ook nog eens BusyCal cadeau.

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  BenitoMilan

  Ik weet het nooit bij deze bundels, zit nooit wat voor mij tussen.

 • Profielfoto
  Japsuh

  Die bundels zijn altijd maar onzin, meestal zit er geen nuttig of maximaal één nuttig programma tussen.

  (Overigens, misschien zeikmodus, maar ik vind dit echt een verschrikkelijk slecht geschreven stukje. Niet zozeer de spelling, maar wel de opbouw van het stuk en de schrijfwijze. Een beetje kinderlijk ofzo, ik kan mijn vinger er niet echt op leggen…)

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Het grappige bij die macbundels is dat er de ene keer parallels bijzit , en de volgende VMware

  Die twee bedrijven gunnen elkaar het daglicht niet , zo lijkt het.

 • Profielfoto
  fin

  Die bundels en vooral de prijzen voor de aparte apps zijn wel een beetje ver gezocht. Om een voorbeeld te noemen: KeyCue 6 staat er voor $28 bij. De app CheatSheet (een stuk mooier vind ik) is gratis te krijgen.

 • Profielfoto
  koolenboer

  Ik koop regelmatig de bundles of software aanbiedingen via macupdate.
  En inderdaad heb ik altijd maar een onderdeel nodig. Zoals nu weer het geval is. Ik zou graag parallels van versie 6 naar 7 brengen. Via de app zelf kost me dat 49 euro. Deze aanbieding die volgens mij omgerekend op 39 euro uitkomt klinkt me dan toch vrij gunstig.

  Waar ik wel tegen aan loop is dat de app niet via de mac app store te upgraden zijn. Dat kan slecht alleen wanneer men de software door ook echt koopt.
  Ik hoop dat apple hier nog met een oplossing komt zodat wanneer je software op je mac hebt die in de mac appstore staat deze als gekocht verschijnen in de mac app store en dus via een kanaal geupdated kunnen worden.

 • Profielfoto
  ajschot

  Mooi wilde Parallels al kopen nu dus maar even gedaan de rest krijg ik erbij;)

  Overigens is dit ook een mooie bundel ProductiveMac voor nog geen $40

  Maar ook hier voornamelijk vanwege 1 App

 • Profielfoto
  Strifer

  Het is maar net wat je nodig hebt en gebruikt. Vaak is een of zijn twee apps al de moeite waard uit de bundel, als je ze nodig hebt.

 • Profielfoto
  Max_G

  Om een voorbeeld te noemen: KeyCue 6 staat er voor $28 bij. De app CheatSheet (een stuk mooier vind ik) is gratis te krijgen.

  Zelfde geldt voor Speed Download 5; het gratis Progressive Downloader voldoet net zo goed. En voor A Better Finder Rename: NameChanger is gratis, Name Mangler (heel goed) bijna gratis. Maar BusyCal is uitstekend, dus als je ook maar één ander programma graag wilt hebben, ben je al spekkoper.

 • Profielfoto
  mighty servant

  En als Mountain Lion komt moet je alles weer tegen betaling updaten:slant:

 • Profielfoto
  jessevandonk

  @japsuh, jouw reacties zijn brilliant..

 • Profielfoto
  Max_G
   
  En als Mountain Lion komt moet je alles weer tegen betaling updaten [slant] 
   

  Kom, kom, niet zo somber. Heb je dat met veel programma’s gehad?

 • Profielfoto
  mighty servant

  Kom, kom, niet zo somber. Heb je dat met veel programma’s gehad?

  De update van SL naar Lion voor VMware was bijna de aanschafprijs van een nieuwe versie. Dat maakt mij dan een “beetje somber”

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik spaar maar even door voor De Nieuwe iPhone, waarvan ik de presentatie volgende week verwacht. Geen haar op m’n hoofd die er aan denkt om Windows op mijn Mac te zetten. Dat is net zoiets als vloeken in de kerk.:grin:

 • Profielfoto
  mighty servant

  Dat is net zoiets als vloeken in de kerk.

  Ik noem het een multicultureel platform:grin:

 • Profielfoto
  Max_G

  Geen haar op m’n hoofd die er aan denkt om Windows op mijn Mac te zetten. Dat is net zoiets als vloeken in de kerk.

  Juist niet, je opent Windows daarmee gewoon even als een ‘bij-programmaatje’. Bijvoorbeeld om te kijken of je site het op (bijvoorbeeld) IE net zo goed doet als Safari. Daarna gooi je het weer dicht om lekker verder te Maccen.

 • Profielfoto
  Ree

  Daarna gooi je het weer dicht om lekker verder te Maccen.

  Oooh… ik krijg ineens heel erg zin om mijn macbook pro dicht te gooien en lekker te gaan Maccen:P

  Verder on-topic;

  ZO af en to koop ik zo’n bundel, inderdaad voor een programma als VMWare. Los kost dat toch meer (of net zoveel) als de bundel en de rest is leuk meegenomen.

  Deze keer niet speciaal, maar wie weet de volgende keer weer:)

 • Profielfoto
  Max_G

  Oooh… ik krijg ineens heel erg zin om mijn macbook pro dicht te gooien en lekker te gaan Maccen

  Tja Ree… ook voor anderssoortige associaties kun je misschien beter je toch MBP open houden…

 • Profielfoto
  iMattdR

  Is de software dan ook op 5 Macs vrij te downloaden en te gebruiken zoals die van de AppStore?