Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 12 juni 2012

Mac Pro krijgt tóch een update(je)

Het laatste uur leek toch echt geslagen voor de Mac Pro toen tijdens de WWDC keynote updates werden aangekondigd voor de MacBook Air en MacBook Pro maar niet voor Apple’s ultieme pro-machine. Gelukkig bleek achteraf dat de werkelijkheid minder dramatisch is. Ook de Mac Pro heeft een update gekregen, hoe bescheiden dan ook.

De Mac Pro is vanaf nu verkrijgbaar met een nieuwe generatie Intel Xeon-processors met 4, 6 of 12 cores. Dit zijn echter geen Ivy Bridge-chips zoals die vanaf nu in Apple’s laptops te vinden zijn, omdat de desktop-versies pas later dit jaar uitkomen. Standaard wordt de Mac Pro vanaf nu geleverd met een ATI Radeon HD 5770 grafische kaart met 1 GB video-ram. 

Al met al lijkt de update van de Mac Pro behoorlijk, al hebben we er natuurlijk veel te lang (twee jaar) op moeten wachten. Wel is het vreemd dat de nieuwe Mac Pro nog geen USB 3.0 heeft, zoals de nieuwe MacBooks. Sterker nog, zelfs Thunderbolt is nog steeds niet aanwezig op Apple’s meest krachtige en meest dure computer.

Daarmee lijkt het erop dat Mac Pro-liefhebbers nog steeds een onzekere toekomst te tegemoet gaan, tenzij de échte update komt zodra Intel’s desktop-Ivy Bridge-processors klaar zijn. Wil je daar niet op wachten? Goed nieuws; alle nieuwe Mac Pro-modellen zijn direct leverbaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mac Pro krijgt tóch een update(je)
Sluiten