Nando Kasteleijn
Nando Kasteleijn Nieuws 6 juni 2012
Leestijd: 2 minuten

[Update] Mac Pro raakt op, artikelnummers duiken op

Vorige week wisten we te melden dat Apple de Mac Pro misschien toch niet de deur wijst. Volgens Apple-kenner Jim Dalrymple blijft de Mac Pro gewoon bestaan. Nu lijkt de kans groter te worden dat het apparaat na twee jaar eindelijk de update krijgt die het verdient. 9to5Mac zegt nieuwe Mac Pro-serienummers in handen te hebben gekregen.

Los van dit nieuws heeft een onderzoekje van MacRumors uitgewezen dat de voorraad Mac Pro’s in Amerikaanse Apple Stores flink is teruggelopen.

Volgens 9to5Mac komt de nieuwe Mac Pro in drie configuratie’s. Deze opbouw gebruikt Apple altijd, je hebt dan de keuze uit ‘goed’, ‘beter’ en ‘best’. Wat de Pro’s aan nieuwe hardware meekrijgen is nog niet duidelijk. Het lijkt in ieder geval vanzelfsprekend dat de computers nieuwe processor chips, thunderbolt-aansluitingen en wellicht ook USB 3 aan boord krijgen.

Mac Pro-serienumers volgens 9to5Mac:

MD770LL/A – K5BPLUS,BETTER, BTR-USA
MD771LL/A – K5BPLUS,BEST,BTR-USA
MD772LL/A – K5BPLUS,ULTIMATE,BTR-USA

Verder heeft MacRumors contact gelegd met zo’n 100 Apple-winkels door heel Amerika. Het blog ontdekte dat in bijna alle stores de Mac Pro niet meer voorradig is. De winkels gaven aan dat ze verwachten dat de Mac Pro tussen 8 en 9 of 12 en 13 juni weer aanwezig zal zijn. Daarnaast meldt MacRumors dat Apple in de nacht van 11 op 12 juni een speciale meeting heeft belegd in haar retail stores. Waar de meeting over gaat is niet bekend.

[Update 7 juni] De website M.I.C. Gadget zegt de specificaties van de nieuwe Mac Pro in handen te hebben. De Mac Pro krijgt volgens de site straks Intel Xeon E5-procoressor waarbij de gebruiker kan kiezen uit een zes of acht core-variant. Daarnaast krijgt de Pro standaard SATA III/SAS 6 GB/s en PCIE3. Verder wordt de link tussen de CPU’s sneller, tot 8 GT/s. Het geheugen is straks 1600 MHz en er zijn straks acht geheugensloten. Volgens de site komen daarnaast USB 3.0 en Thunderbolt naar de Pro.

Tenslotte stelt M.I.C. Gadget dat Apple niet echt te koop gaat lopen met haar Mac Pro-lijn. Doordat de professionele serie niet zo goed loopt als bijvoorbeeld de MacBook Air lijken de Pro-serie een beetje naar de zijkant te drukken. Ze wijzen daarbij onder andere op het feit dat Steve Jobs tijdens de WWDC 2011 en foto toonde van het datacenter in North Carolina waarin geen Xserve-servers stonden, maar HP-machines.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
[Update] Mac Pro raakt op, artikelnummers duiken op
Sluiten