Binnenkort toch een update voor iMac?

Door: Nando Kasteleijn - 23 reacties

Afgelopen maandag hoorde David Pogue van een ‘hooggeplaatste Apple-medewerker’ dat het bedrijf nog wel degelijk bezig is met zijn desktop-lijn. Later die dag bevestigde een Apple-woordvoerder dat de Mac Pro inderdaad in 2013 een update krijgt, maar over de iMac werd niks gezegd.

Wanneer wordt die dan ge√ľpdatet?¬†De kans is aanwezig dat dit eerder gebeurt dan wij denken.¬†Halverwege mei zijn er¬†benchmarks opgedoken van¬†een MacBook Pro 15-inch en een iMac. Nu blijkt dat de gegevens van de 15-inch Pro overeenkomen met die van de nieuwe niet-retina MacBook Pro. Dat maakt het aannemelijker dat de iMac-benchmarks ook bij een nieuw model horen.

Dan blijft de vraag staan: wanneer komt deze nieuwe iMac? Dat zou in principe elk moment kunnen zijn. De Ivy Bridge processors zijn al sinds april gereed voor de alles-in-één Mac en kunnen zo worden geleverd.

Wat bijvoorbeeld kan is dat de iMac volgende maand een update krijgt. Vorig jaar, tijdens de lancering van OS X Lion, kwamen er ook op dezelfde dag nieuwe MacBooks. Deze zijn nu op de WWDC gepresenteerd en is er dus ruimte om iets met de iMacs te doen, zeker doordat op dat moment de focus nog bij computers ligt. De andere mogelijkheid is oktober, al is dat een minder logische keuze, want ook dit jaar is de verwachting dat Apple dan zijn nieuwe iPhone aankondigt.

De vraag die dan blijft liggen is of de nieuwe iMac een retina-scherm krijgt. Wat zou kunnen is dat Apple het retina-scherm in ieder geval in het topmodel inbouwt, net zoals bij de MacBook Pro. M√©t bijbehorende ‘top-prijs’.

Reacties

23 reacties
 • Profielfoto
  etaoin

  “topmodel” is natuurlijk de 27″. Da’s best een groot retina-scherm dan. Zou wel een slag zijn als blijkt dat ze ook die al in massaproductie hebben, terwijl er elders pas schoorvoetend wat 4k schermen aangekondigd zijn, die minder pixels hebben dan een 27″ retina scherm zou krijgen…

 • Profielfoto
  Simonvanwijk

  Misschien moet je even je stukje nalopen op slordigheden en foutjes.

  Er zitten namelijk een paar foutjes en halve zinnen in.

 • Profielfoto
  J-vision

  Ik denk dat het geen retina wordt. Apple zet de MBP helemaal vrij neer en dan over een half jaar of een jaar brengen ze het scherm naar andere macs. Puur marketing.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Dat de imac een upgrade krijgt is zeer aannemelijk.

  USB 3 , ivy bridge , 1600Mhz geheugen , enz

  Maar zeker en vast geen retina scherm.
  Te duur en te zwaar voor de grafische kaart.

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Waarom denk je dat Apple de 17 inch heeft gedumpt en een 15 inch Retina heeft geplaatst? Die Retina-schermen zijn gewoon hartstikke duur en hoe groter, hoe duurder. Een 27 inch retina-scherm is wel heel bizar! De 27 inch heeft al veel pixels. Lijkt mij onwaarschijnlijk.

 • Profielfoto
  Radio

  Wat een gezeur over spelling enzo. Grote waardering voor de jongens van OMT die veel tijd en energie aan de site en bijkomende diensten besteden!

 • Profielfoto
  Diastro

  De pixel density van de iMac 27″ is nu 108.79. Dat zullen ze minstens moeten verdubbelen, 220 ppi zal genoeg zijn voor de gemiddelde afstand van je ogen tot de iMac.
  De resolutie zou dan minimaal 5178×2913 moeten worden… Just saying.;)

 • Profielfoto
  UtregCity

  de 27″ met retina? ik weet nu al niet waar ik moet kijken!;-)

 • Profielfoto
  iPredict

  Ik ben bang dat de photofielen onder ons nog even moeten wachten op de 27″ iMac met een pixel count van 5120*2880. Ivy Bridge ondersteunt nml niet hoger dan 4096*4096.

 • Profielfoto
  Diastro

  Ik ben bang dat de photofielen onder ons nog even moeten wachten op de 27″ iMac met een pixel count van 5120*2880. Ivy Bridge ondersteunt nml niet hoger dan 4096*4096.

  Maar de discrete videokaart toch wel?

 • Profielfoto
  Myquandro

  Ik denk dat als ze echt een grote update (iets als retina of een nieuw design) zouden hebben dan doen ze dat via een groot event, zoals WWDC. Als de iMac deze vakantie nog uitkomt dan zal daar dus geen retina scherm op zitten en ook geen nieuw design hebben.
  Daarnaast vraag ik mij af of ze nu al wel klaar zijn voor retina schermen op zo’n groot formaat, waarschijnlijk moet apple ook even kijken hoe de productie van de nieuwe retina schermen voor de 15” MBP vordert.
  Ik denk dat binnen 2 jaar er een iMac met retina komt, maar niet dit jaar.

 • Profielfoto
  remcob00

  En de Mac Mini?

 • Profielfoto
  strigoi

  Volgend jaar een radicaal nieuw ontwerp van de iMac, dit jaar enkel de upgrade naar Ivy Bridge.

 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  Ik weet niet of ik zit te wachten op een retina op dat formaat, want dan hangt er waarschijnlijk ook een ‘retina prijskaartje’ aan…
  Een dikke update zou wel tof zijn!:)
  Ik ben benieuwd!!!:P

 • Profielfoto
  krazzer

  Een 27″ iMac met een Retina beeldscherm hoeft niet automatisch te betekenen dat je een 2560×1440 x 2 = 5120*2880 resolutie krijgt.

  Veel logischer zou zijn als ze 2x Full HD doen, dus 1920×1080 x 2 = 3840×2160.

  Ten eerste wordt dit ondersteund door Ivy Bridge
  Ten 2e heeft 1920×1080 je zat ruimte, enige verschil is dat met retina het loeischerp wordt.

 • Profielfoto
  Aidovive

  Uiteindelijk zullen alle Macs Retina krijgen. Kwestie van tijd. Behalve de Mac Pro en Mac Mini dan;-)

 • Profielfoto
  mymac

  @ krazzer: Niet mee eens. Als ik m’n oude 23″ Dell met 1920×1080 naast m’n (inmiddels verkochte) iMac met 2560×1440 zet is dat een verschil van jewelste. Minder werkruimte lijkt me helemaal niks, dus dan maar de resolutie verdubbelen wanneer dat mogelijk en betaalbaar wordt.

 • Profielfoto
  robinho96

  Bij de Mac pro staat de tekst op de Nederlandse site van apple toch terug in het Engels, dus dat beloofd of de Mac Pro een nieuw design krijgt of niet.

 • Profielfoto
  I Xyzyx I

  @iPredict

  Dat is om t aantal maximum pixels aan te geven en is, voor zover ik t begrepen had, vrij toepasbaar in elke resolutie.. Dus je kan gewoon de hoogte halveren en de breedte verdubbelen als t aantal pixels maar gelijk is..

  Dus retina iMac.. T zou kunnen..

 • Profielfoto
  Kdingo

  Ik pak even een microscoop om de pixels op mijn huidige iMac te zoeken;)

 • Profielfoto
  markiij

  Wellicht maken ze het retinascherm net als bij de MBP wel gewoon optioneel. Zou best logisch zijn omdat de prijs voor normale consumenten anders direct te hoog zou zijn maar ze aan de andere kant wel allerlei ontwikkelaars pushen om retinaondersteuning in te bouwen in hun apps (voor op dit moment slechts 1 laptop). Ik denk dat de aankondiging van de nieuwe iPhone ook wel een mooi moment is voor nieuwe iMacs. Als je er voor de rest alleen USB3, Thunderbolt en een extra dikke cpu in propt vraagt dan nou niet echt om een heel apart evenement.

 • Profielfoto
  sYnDaEx

  Pfffffffff slecht nieuws weer dit, wou net gaan bestellen.. Nu weer wachten??

 • Profielfoto
  sandiey

  Goedkoop tool die onder water kunnen worden gefotografeerd!
  http://aba.su/uhD2KH