Chuck Sterk
Chuck Sterk Geruchten 16 juni 2012

Komt Microsoft met een iPad-killer? [update]

AllThingsD meldt dat Microsoft aanstaande maandag in L.A. een event organiseert en een ‘major announcement’ belooft. Volgens het blog gaat het evenement over Microsoft’s tabletstrategie en komt er een Windowstablet aan. De bronnen van AllThingsD en The Wrap zeggen dat Microsoft de markt gaat bestormen met een tablet die zowel qua hardware als software door het bedrijf zelf geproduceerd worden.

De tablet van Microsoft zou gaan draaien op een ARM processor en worden voorzien van Windows RT, de speciale tabletversie van Windows 8. Door de keuze om hardware zelf te produceren neemt Microsoft de technologische mogelijkheden zelf in de hand en is het niet meer afhankelijk van de hardware van Samsung en HP, bedrijven die ook tablets produceren met Windowssoftware. Door deze stap houden Balmer & Co. de ontwikkeling van hard- en software in eigen hand, wat MS de mogelijkheid geeft om deze exact op elkaar af te stemmen, net als Apple dat doet.

The Verge gooit het over een andere boeg. Zij zien meer in de visie van ZDNet en denken dat MS zich richt op de Amazon Kindle Fire. Een door Nokia geproduceerde 7 inch tablet /e-reader is een logische stap, zeker nadat Barnes & Noble en Microsoft afgelopen april een samenwerking bekend maakten.

Een hoop mogelijkheden en verwachtingen voor de presentatie van aanstaande maandag. De vraag is: rivaal voor de iPad of Amazon Kindle Fire, of wordt het Zune 2.0?

Update:
Volgens een woordvoerder van Barnes & Noble hebben zij in ieder geval niets met de onthulling te maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Komt Microsoft met een iPad-killer? [update]
Sluiten