Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 13 juni 2012

Kijk, dít is nou oog voor detail (iOS 6)

Met de detaillering zit het altijd wel goed bij Apple. Van het onzichtbare lampje in het Bluetooth toetsenbord tot Steve Jobs-citaten in app-icoontjes. Ook het nieuwe iOS 6 heeft een aantal visuele details om van te smullen. Stuk voor stuk volkomen nutteloos maar oh zo leuk om indruk mee te maken op je vrienden.

Het meest subtiele en tegelijkertijd meest indrukwekkende visuele detail is waarschijnlijk het volumeknopje in de muziek-app. Deze is iets groter dan in iOS 5 en heeft een glimmende metaal-‘look’ gekregen. Beweeg je je iPhone, dan past de virtuele lichtspiegeling op dit knopje zich aan.

Het trucje is vooralsnog alleen teruggevonden in de muziek-app op de iPhone. Op de iPad reageert de metalen knop (nog) niet op beweging.

Overigens blijkt het niet overal goed te gaan met de detaillering in iOS 6. Zo ontdekte Gizmodo een eigenaardigheid in het nieuwe Maps-icoontje. Net als in de oude versie is het een uitsnede van de kaart van Cupertino, bij Apple’s hoofdkantoor op Infinite Loop. Het icoon is in iOS 6 wat versoberd en er is een lijn toegevoegd om de nieuwe navigatie-functie te benadrukken.

Deze combinatie blijkt echter ongelukkig uit te pakken… of zou Apple’s navigatie écht willen dat je van de brug de snelweg op rijdt in plaats van de oprit te nemen?

Op een rij: het oude en het nieuwe Maps-icoontje en de werkelijkheid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kijk, dít is nou oog voor detail (iOS 6)
Sluiten