iPhone 5 ‘prototype’ komt van Nederlander

Door: Nando Kasteleijn - 32 reacties

Afgelopen vrijdag dachten we even dat we een bijzondere blik in de keuken van Apple’s iPhone-ontwikkeling kregen. Er doken foto’s op van wat leek een prototype iPhone ‘5’ te zijn. De foto’s waren afkomstig van de Chinese website iPhone中文网 en doordat de afwerking niet erg goed was vroegen we ons af of dit wel klopte.

Niet heel veel later kwam de aap uit de mouw: de Nederlandse ontwerper ‘Martin’ uit Utrecht bleek een ontwerp gemaakt te hebben van een iPhone 5 en heeft dit op Flickr geplaatst. Net als in een eerder filmpje heeft de telefoon in de mockup een kleinere dockconnetector, zit de koptelefoon-ingang aan de onderkant en heeft de achterkant een mat vlak. Daarnaast ziet de telefoon er langer uit.

Toen de eerste foto’s vorige week online verschenen heerste er al scepsis op de OMT-redactie over de echtheid ervan. Uiteindelijk bleken onze vermoedens dus waar. Omdat het ontwerp er wel goed uitziet en wellicht een indruk geeft van wat Apple in petto heeft, plaatsen we de foto’s alsnog. Wat denk jij, ziet de toekomstige iPhone er zo uit?

iPhone '5' mockup
iPhone '5' mockup

Reacties

32 reacties
 • Profielfoto
  zidsrecordings

  moehahaha

 • Profielfoto
  Rtaal

  Ik had dit “prototype” al eerder gezien en wat me toen al opviel en wat ik best grappig vond is dat er onderaan NS en KLM staat wat het gelijk een stuk geloofwaardiger maakt. echter heb ik mijn twijfels of dit hem wel gaat worden….

 • Profielfoto
  mymac

  Die achterkant zie ik niet zo snel gebeuren zelf…

 • Profielfoto
  knekkie

  Ik vind die achterkant maar niks

 • Profielfoto
  Chuck Sterk

  Ik vind em puik.

 • Profielfoto
  Robin H.

  Ziet er toch niet uit, doe het dan niet en steek je tijd in iets nuttigs i.p.v. dit te maken in Photoshop o.i.d.

  Als Apple met zoiets op de proppen komt dan vrees ik het ergste voor de bezoekers hier die aandelen van ze hebben.

 • Profielfoto
  iMij

  de interface vind ik om te lachen,
  het design, zoals ook in eerdere filmpjes, vind ik eigenlijk wel echt top! Ik zou hem direct gaan halen..

 • Profielfoto
  Sebusta

  Ziet er opzich wel netjes uit. Scherm en dockconnector en speakers ed. zou wel kunnen kloppen. Echter vind ik hem te veel op iPhone 4(s) lijken. Denk dat Apple toch wel voor een ander ontwerp gaat. De achterkant zal wss niet zo blijven.

 • Profielfoto
  MB12

  Dit is de iPhone 5: http://www.apple.com/iphone/ . Volgende iPhone is de zesde.

 • Profielfoto
  App-ie

  Wel grappig, de maker heeft vingerafdrukken op de achterkant meegerendered. Als het echte foto’s waren geweest zou zo’n pronkstukje natuurlijk iedere keer worden opgepoetst. Verder wel netjes gedaan. Ik weet alleen niet of de grille van de speakertjes door de designcommissie zou gaan komen.

 • Profielfoto
  Dustin24

  Ik heb ook wel een idee voor een nieuwe iPhone in mn hoofd, krijg ik nou ook geld?

 • Profielfoto
  Webbiker

  de interface vind ik om te lachen,

  Hoezo is die om te lachen? Dat is toch de PassBook app zoals die gepresenteerd is op de WWDC?

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Ik denk wel dat het de nieuwe iPhone is. Maar dit design was al langer in filmpjes te zien.
  Heel mooi, puur en degelijk design.

 • Profielfoto
  Renroelandt

  Goh, gezellig afwachten zeker. De iPhone zal zeker in mijn huis te recht komen, ondertussen nog de iPhone 4 in mijn bezit, ik wacht altijd de volledige upgrades af niet die kleine S updates.

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  Komop zeg, dit is gewoon een uitgerekte 4(S)..
  En dan ook nog zo’n lelijke achterkant.

 • Profielfoto
  DestroyOhBoy

  En wat was er mis met de afwerking dan Renroelandt?

 • Profielfoto
  Balloobear

  Het maakt niet uit hoe de iPhone 5 eruit komt te zien, bij Apple is het eigenlijk altijd wel goed. Qua design hebben ze mij nooit teleur gesteld.

 • Profielfoto
  ForSure

  Ik geloof niet dat dit soort verhalen waar zijn!!!! Apple is altijd heel erg gesloten!
  Onzin dus!!!
  Laten we gewoon afwachten.

 • Profielfoto
  osxwouteer

  Gruwelijk lelijk.

 • Profielfoto
  JeremyvanVliet

  Ik hoor mensen alleen maar miepen over de 2-kleurige achterkant….
  Nou wil ik niet vervelend doen maar de originele iPhone had ook 2 kleuren achterop:

  En zeg nou eerlijk, de teleurstelling dat deze iPhone niet naar NL kwam is net zo groot als mijn zusje die hoort dat het Justin Bieber concert niet door gaat

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Ik weet nog wel dat iedereen de iPhone 4 lelijk vond toen hij uitlekte. Inmiddels is het de mooiste telefoon die Apple gemaakt heeft.

 • Profielfoto
  rdesign

  @Tellme-Jeremy

  Inderdaad, de eerste generatie iPhone blijft de mooiste, die achterkant is echt geweldig mooi, al is de afwerking van de 4 en 4S wel stukken beter. De 3G(s) heb ik altijd een plastic Intertoys-ding gevonden.

  Van mij mag dit hem worden. Mooi gedaan ook, zelfs aan de vingervlekken is gedacht, hehe. Vet!

 • Profielfoto
  lekiam97

  Ik denk alleen dat Apple de twee speakers de twee speakers even groot zal maken als dit het design wordt. Het ziet er nu zo onproffesioneel uit, doordat de linkse speaker groter is dan de rechtse.
  .
  Hier kun je de zwarte versie van Martin vinden:
  http://iphone5.nl/concept/realistisch-concept-martin-utrecht/
  .
  Als je naar de laatste foto kijkt, zie je dat het geen echte iPhone is, omdat er XXGB staat, en niet gewoon 16, 32 of 64 GB(of misschien bij de nieuwe iPhone wel 128GB).

 • Profielfoto
  ququlequ

  Dit is de iPhone 5: http://www.apple.com/iphone/ . Volgende iPhone is de zesde.

  Nee, dat is de iPhone 4S. De volgende wordt waarschijnlijk “The New iPhone”. En dat is dan de 6de generatie.

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Ik weet nog wel dat iedereen de iPhone 4 lelijk vond toen hij uitlekte. Inmiddels is het de mooiste telefoon die Apple gemaakt heeft.

  QFT!

 • Profielfoto
  ozzie X

  Een uitgerekte iPhone 4S dat is het. Iets andere achterkant (niet bepaald mooier). Weinig opzienbarende vernieuwing. Ik had verwacht dat er wel iets spannenders zou gebeuren, maar nee kennelijk blijft (bijna) alles bij het oude.

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Ik hoop nog steeds stiekem dat het meer op mijn eigen “fanta mock-up” zal lijken…

  Klikken = vergroten

 • Profielfoto
  wimbers

  Ik wil een unibody iphone

 • Profielfoto
  markiij

  Aan de belichting zie je overduidelijk dat het hier om een render (en niet een foto) gaat. Desondanks zitten er wel vingerafdrukken op het toestel. Geef bedrijf ter wereld die vingerafdrukken in een render zet. Duidelijk nep dus. Voor de rest wel leuk gedaan.:)

 • Profielfoto
  iMij

  @Sybke Excuses, ik was ff niet mee:)

 • Profielfoto
  joostvg

  Als dit inderdaad de nieuwe iPhone zou zijn dan koop ik een 4S als vervanging van m’n 4 en is dat (voorlopig) ook m’n laatste iPhone.

  (ofwel, ik vind ‘m lelijk.. Maar ik ben het sowieso al niet eens met een >3,5″ scherm).

 • Profielfoto
  JeremyvanVliet

  Met een groter scherm ben ik al heel gelukkig.
  En ach, Nokia heeft haar Lumia design toch ook jaren kunnen gebruiken zonder dat er een haan naar kraaide?
  @rdesign: Agreed! 3G en 3Gs waren iets te plastic fantastic naar m’n mening.