Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 28 juni 2012
Leestijd: 1 minuut

iPad + OS X = Modbook Pro

Weet jij nog wat de Modbook is? Op de OMT-redactie moesten we diep graven in ons geheugen maar uiteindelijk daagde ons een voorval in januari 2008. De iPad bestond alleen als vaag gerucht maar op de Macworld Expo was er toch al een Apple tablet te bewonderen; de ModBook van Axiotron. Deze omgebouwde MacBook met touchscreen en een prijskaartje van zo’n 2000 euro.

De nieuwe Modbook Pro.

Een jaar later kwam de 4.500 euro kostende Modbook Pro uit maar met de komst van de iPad werd het stil, tot vandaag. Axiotron heeft namelijk bekend gemaakt opnieuw met een Modbook Pro uit te komen, gebaseerd op de nieuwe 13 inch MacBook Pro.

Het concept van de Modbook Pro blijft het zelfde. De ingewanden van de 13 inch MacBook Pro worden samen met een aanraakgevoelig Wacom Digitzer-scherm in een nieuwe behuizing geplaatst. Deze behuizing is opnieuw ontworpen en heeft nu een 3D-GripFoot™ wat een ander woord is voor een steuntje om ‘m rechtop te zetten. De bediening gaat nog steeds met een Wacom pen of via Bluetooth met een normaal toetsenbord, muis of trackpad.

Wat de Modbook moet gaan kosten is nog niet bekend gemaakt maar afgaand op de eerdere versies zul je er diep voor in de buidel moeten tasten. Wel is bekend geworden dat de verkoop van de Modbook Pro in de herfst van 2012 begint.

Een Mac-tablet met OS X, is dat een droomapparaat voor jou?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
iPad + OS X = Modbook Pro
Sluiten