iOS blijft populairst bij ontwikkelaars

Door: Noc - 8 reacties

App-ontwikkelaars blijven, ondanks dat het marktaandeel van Android telefoons groter is, trouw aan iOS. Dat blijkt uit een onderzoek van Flurry Analytics. Ongeveer zeven uit de tien apps die ontwikkeld worden zijn voor iOS gemaakt. Dat terwijl Apple 31,4 procent aandeel in de smartphonemarkt heeft en Google maar liefst 50,1 procent aandeel.

De reden waarom ontwikkelaars zich meer thuisvoelen bij iOS is omdat Apple wél domineert op de tabletmarkt. Maar liefst 88 procent van de tablet-gebruikers heeft een iPad. Ontwikkel je een app, dan werkt die op de iPhone en op de iPad. Je krijgt als ontwikkelaar dus eigenlijk twee voor de prijs van één. De app hoeft maar eenmaal gebouwd te worden en hij werkt op alle apparaten van Apple, waarmee je de kosten laag houdt en zo veel mogelijk klanten bereikt.

Tegenover het efficiënte systeem van Apple staat het gefragmenteerde systeem van Google. iOS draait alleen op de iPhone. Android draait daarentegen op talloze smartphones wat de complexiteit en kostbaarheid voor ontwikkelaars omhoog drijft. Ook de firmware is niet op elke Android telefoon hetzelfde waardoor sommige apps niet eens zouden werken.

Hoe zit het dan met de opbrengst? Flurry heeft gekeken naar de top apps op iOS en Android en heeft de opbrengt met elkaar vergeleken. Volgens het onderzoek krijgen ontwikkelaars vier maal zo veel betaald voor een iOS-app als een voor een Android-app. Misschien wel de belangrijkste reden om voor iOS te kiezen. Veel ontwikkelaars zijn immersondernemers en zullen altijd gaan voor de hoogste winst en de laagste kosten.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Hydræ

  Goed nieuws, het is belangrijk dat je ecosysteem ook gezond is wil je maximaal iets uit je platform willen halen.

 • Profielfoto
  Xcode

  Tsjah… en dan vraag je je nog af welke mensen het in hun hoofd halen om een Android telefoon aan te schaffen. Prijs is geen argument: Apple verkoopt ook de 3GS en 4 voor een lagere prijs.

 • Profielfoto
  GT1988

  Spatietjevergeten

 • Profielfoto
  nathansakoetoe

  Dit was natuurlijk een hele grote verassing!

 • Profielfoto
  Renroelandt

  Voor mij begint de spanning naar IOS6 en de nieuwe iPhone groot te worden, vanavond weet ik eindelijk of ik verstandig spaar!;)

 • Profielfoto
  I Xyzyx I

  Ik denk ook dat meespeelt dat Apple gebruikers niet hun telefoon uit financieel oogpunt kopen terwijl dit bij Android wel zo is. Denk dat Apple gebruikers sneller geneigd zijn apps te kopen dan Android gebruikers..

 • Profielfoto
  Djmichel

  @GT1988,

  Iets met stuurlui en wal… wat was het ook al weer…:P

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  Alleen al de betaalmogelijkheden bij Android zijn belachelijk. Daarnaast is het gewoon makkelijker om een apktje te zoeken/vinden dan een app uit de Play Store te downloaden..
  .
  Ik heb eens een itunes kaartje van €50 gekocht en die is nog niet op. Werkt gewoon top en simpel.