Nando Kasteleijn
Nando Kasteleijn Nieuws 14 juni 2012

iOS6 ondersteunt 3GS nauwelijks

We waren op de OMT-redactie helemaal enthousiast toen we zagen dat Apple turn-by-turn navigatie heeft geïntegreerd in zijn nieuwe kaarten-app. Totdat we ontdekten dat dit alleen geldt voor de allernieuwste iOS-apparaten. Wat blijkt, de iOS 6-ondersteuning is niet om over naar huis te schrijven.

Zo zijn er veel beperkingen en biedt iOS 6 wel ondersteuning voor de iPhone 3GS, maar is dit in zeer beperkte mate. Om het overzichtelijk te houden heeft Apple een lijst gepubliceerd met wat welk iOS-apparaat wel en niet kan, houd je vast.

  • ‘Turn-by-turn’ navigatie en FlyOver (3D-weergave) is alléén beschikbaar voor iOS-apparaten met A5-chips. Dat zijn de iPhone 4S , de iPad 2 en hoger. Dat is voor de 3D-weergave wel te begrijpen, maar het is jammer dat navigatie niet naar de iPhone 3GS en 4 komt.
  • Siri is alleen beschikbaar voor de iPhone 4S en nieuwste iPad. Wat iPhone betreft is dat niet zo verrassend, maar het is jammer dat de iOS-assistent niet naar de iPad 2 komt, omdat ‘ie het qua processor zeker aankan.
  • Het delen van foto’s via Fotostream is beschikbaar vanaf de iPhone 4 en iPad 2.
  • FaceTime via 3G werkt (helaas) alleen voor de iPhone 4S en nieuwste iPad. Opnieuw jammer, aangezien de iPhone 4 en de iPad 2 dit vermoedelijk wel aankunnen.
  • De nieuwe e-mailfuncties VIP en vlaggen zijn alleen beschikbaar vanaf de iPhone 4 en iPad 2.
  • Offline Leestlijst is net als de e-mailfuncties alleen beschikbaar vanaf de iPhone 4 en iPad 2.
  • Ondersteuning voor doven is alleen beschikbaar op de iPhone 4S.

Leuk dat iOS 6 ook de 3GS ondersteunt, al kan je je afvragen in hoeverre je dit nog ondersteuning mag noemen. Want de telefoon uit 2009 krijgt geen enkele feature mee. Daarnaast missen we absoluut de iPad 1, het beestje is dat niet de nieuwste meer, maar nog altijd sneller dan de iPhone 3GS en hoort daardoor eigenlijk in de rij van de iPad 2 en de nieuwste iPad thuis. Tenslotte is het onduidelijk wel functies de iPod Touch 4G meekrijgt.

Reageer op artikel:
iOS6 ondersteunt 3GS nauwelijks
Sluiten