Lucas Raggers
Lucas Raggers Accessoires 18 juni 2012

HNDCD – Vilten hoezen voor iPhone, iPad en MacBook

Het is crisis! En om de economie uit het slop te trekken, gaan we bij OMT de komende weken de Nederlandse ontwerpers en producenten onder de aandacht brengen. Want waarom een accessoire voor je Mac of iPhone uit Hong Kong laten komen, terwijl er prachtige dingen in Nederland worden gemaakt?

In de serie ‘Help Nederland De Crisis Door’ (HNDCD) belichten we een aantal mooie producten die in de Lage Landen worden ontworpen of geproduceerd. We beginnen deze week met de afsluitbare MacBook hoes van Manon Garritsen. Ontworpen en gemaakt in OMT’s eigen Rotterdam.

Manon Garritsen is stedenbouwkundige die vervolgens de Artemis Stylingacademie heeft gedaan. De hoezen van Garritsen worden genaaid in Delfshaven en de Afrikaanderbuurt en ook de leveranciers komen bijna allemaal uit Rotterdam. Kortom, een door en door Rotterdams product. Alle ontwerpen van Garritsen worden gemaakt met vilt vervaardigd uit zuiver scheerwol.

De afsluitbare MacBook hoes in gemêleerd grijs

Voor ons hebben we de afsluitbare MacBook hoes in gemêleerd grijs liggen. Misschien wel de mooiste hoes die Garritsen maakt. Wie stevig ruikt aan het vilt krijgt terstond flashbacks naar kinderboerderijen. Het dikke vilt voelt fijn aan en de MacBook past er perfect in. Het zwarte elastiek zorgt ervoor dat de flap netjes op zijn plaats blijft.

Het design is strak en komt vanzelfsprekend over. Garritsen omschrijft het op haar website eigenlijk het beste: “De ontwerpen moeten niet alleen aantrekkelijk en stijlvol zijn, maar zeker ook praktisch, comfortabel en duurzaam. Het streven is producten te maken die je nooit meer weg wil doen!” De hoes komt niet alleen natuurlijk over, maar is daarnaast ook strak ogend; een combinatie die je bij weinig sleeves en hoezen aantreft.

Garritsen verkoopt iPhone hoesjes van €13,50, iPad hoezen met en zonder flap vanaf €24,50 en MacBook hoezen met en zonder flap vanaf 34,50. De iPad hoezen zijn te koop in verschillende maten al naar gelang je ook je iPad mét SmartCover door de hoes wilt laten beschermen.

Wie het niet bij een hoes voor iPhone, iPad of Mac wil laten, kan ook nog kiezen uit tassen of kussens in een al even strak design.

Afsluitbare MacBook hoes gemêleerd grijs
– Ontwerper: Manon Garritsen
– Prijs: €49,50
manongarritsen.com

Ken jij nog mooie en unieke accessoires voor Mac of iPhone die ontworpen of gemaakt zijn in Nederland? Laat het weten in de comment. Wellicht behandelen we ze in deze serie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
HNDCD – Vilten hoezen voor iPhone, iPad en MacBook
Sluiten