Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 27 juni 2012
Leestijd: 2 minuten

Galaxy Tab mag Amerika niet meer in

Er is weer eens een hoofdstuk afgerond in de voortslepende rechtbanktragedie van Samsung en Apple. De setting is deze keer de Verenigde Staten, de hoofdpersoon een Samsung tablet en de ontknoping: een verbod in de Verenigde Staten.

Een Amerikaanse rechter heeft besloten dat de Galaxy Tab 10.1 tablet van Samsung uit de schappen moet verdwijnen in de Verenigde Staten. De tablet lijkt teveel op de iPad, die Apple goed beschermd heeft in merkenrecht en een aantal patenten.

Uiteraard is Samsung het niet eens met de beslissing. Het bedrijf probeerde rechter Lucy Koh op andere gedachten te brengen door te klagen dat een verbod ernstige financiële schade zou betekenen voor het bedrijf en de relaties met providers en verkooppunten in de V.S. op het spel zou zetten. Volgens de rechter gaan deze argumentenniet op omdat Apple ook schade geleden heeft door de na-aperij die Samsung gepleegd zou hebben.

Dit is niet de eerste uitspraak over de Galaxy Tab versus de iPad. In Nederland werd onlangs nog door de rechtbank van Den Haag geoordeeld dat de Galaxy Tab genoeg afweek van de iPad en dus verkocht mocht blijven worden. In Duitsland werd de tablet in eerste instantie verboden. Na een aantal kleine aanpassingen mocht de Galaxy Tab alsnog het land in.

Of Samsung in de V.S. gaat proberen om de Galaxy Tab zodanig te veranderen dat de tablet weer de winkel in mag valt te betwijfelen. De Amerikaanse uitspraak maakt duidelijk dat kleine aanpassingen niet zullen volstaan om de Tab 10.1 genoeg te laten afwijken van de iPad. Daarbij is de tablet inmiddels bijna een jaar oud en heeft Samsung inmiddels al opvolgers op de markt gebracht.

Net als Apple naar de Hoge Raad stapt om de Nederlandse uitspraak aan te vechten heeft Samsung aangegeven tegen het oordeel van de Amerikaanse rechter in hoger beroep te gaan.

Wordt vervolgd dus,… helaas.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Galaxy Tab mag Amerika niet meer in
Sluiten