Nando Kasteleijn
Nando Kasteleijn Nieuws 22 juni 2012

Ford zorgt voor automatisch inloggen

Inlog-apps bestaan al even. De bekendste is waarschijnlijk 1Password, een app die zowel voor Windows, Mac als iOS beschikbaar is en je de mogelijkheid biedt om heel gemakkelijk op al je accounts in te loggen. Het enige nadeel is dat je voor het inloggen nog altijd een aantal muisklikken nodig hebt.

Automaker Ford heeft nu een app ontworpen waarbij dat verleden tijd is. ‘KeyFree’ zorgt ervoor dat zodra je in de buurt van je Mac komt, je automatisch op allerlei accounts wordt ingelogd.

De app werkt samen met een Chrome-extensie, die via bluetooth verbinding maakt met KeyFree en zorgt voor de connectie. Nu is het al mogelijk om automatisch in te loggen, doordat je op steeds meer websites kunt aangeven dat je aangemeld wilt blijven. Het nadeel daarvan is dat iedereen die toegang heeft tot je Mac ook bij al die accounts kan komen. Dat probleem lost KeyFree op, doordat je door middel van je iPhone de accounts ontgrendelt.

Is het raar dat juist Ford komt met deze app? Nee. De automaker uit Detroit houdt zich al langer bezig met draadloze ontgrendeling, namelijk doormiddel van NFC-chips. Deze zorgen ervoor dat de deuren automatisch worden ontgrendeld als je naar je auto toeloopt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ford zorgt voor automatisch inloggen
Sluiten