Find Friends en Find iPhone krijgen update

Door: Lucas Raggers - 19 reacties

In alle consternatie omtrent iOS 6, Mountain Lion en Retina MacBooks zouden we bijna vergeten dat Apple ook nog nieuwe versies heeft gemaakt van Find my iPhone en Find my Friends. In versie 2.0 heten ze nu Find iPhone en Find Friends. Voor de rest lijken de vernieuwingen vooral op cosmetisch vlak te liggen.

Find iPhone

Find iPhone geeft nog steeds een overzicht van al je devices. Het is nu met drie grote knoppen echter makkelijker gemaakt om je telefoon op afstand direct te blokkeren, te wissen of om een geluid te laten afspelen. Ook heeft het dezelfde ‘skeuomorphistische’ looks overgenomen van Find Friends.

Find Friends

Find Friends kent ook vooral uiterlijke aanpassingen. Voor beide applicaties maakt Apple gebruik van haar nieuwe TomTom kaarten. Find iPhone 2.0 en Find Friends 2.0 zijn vooralsnog alleen beschikbaar voor ontwikkelaars.

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  Maverick9898

  Hoe komen jullie allemaal aan die iOS6 versies? Is het een Developer’s release of zo?

 • Profielfoto
  knekkie

  Erg gaaf de seuomorphic gedoe.

 • Profielfoto
  rdesign

  Wat een lelijke interfaces zeg. Apple moet gewoon één native look in iOS houden. Zag gisteren in de iOS 6 beta ook allemaal verschillende kleuren en motiefjes, ziet er écht niet uit.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Ligt ’t aan mij of zie ik binnen het OS nu een allegaartje van stijlen en kleuren opduiken??

 • Profielfoto
  marcopeters

  @Lucas

  Voor de rest lijken de vernieuwingen vooral op cosmetisch vlak te liggen.

  Er is nog wel een andere wijziging: de “Lost Mode” is toegevoegd. Je geeft dan een ander telefoonnummer op, welke verschijnt op je verloren iPhone. De vinder kan dan gemakkelijk op bellen drukken en je direct op dat nummer bellen!

 • Profielfoto
  BDM STUDIOS

  De “LOST MODE” is voor Apple zelf! Wat een vreselijk design van de diverse applicaties! Sinds wanneer werkt Hollie Hobby op de design afdeling bij Apple? De weg kwijt?

 • Profielfoto
  RobertoCoppi

  Met name Find iPhone ziet er mooi uit en sluit aan bij de webversie op iCloud.com. Er is in Find Friends wel degelijk een nieuwe functie en dat is dat je een melding kunt krijgen als een friend ergens aankomt of vertrekt. Je hebt hier echter beiden iOS6 en 2.0 van Find Friends voor nodig.

 • Profielfoto
  100percentme

  Ik vind het wel vet, al die kleurtjes. Anders is het zo saai

 • Profielfoto
  Jenner2006

  Ik vind dat interface van Find my iPhone echt ugly geworden. Het lettertype moet gewoon strak blijven en schreefloze zijn. Vind ik persoonlijk een stuk mooier.

 • Profielfoto
  lekiam97

  Ik bind de oude Find iPhone persoonlijk een stuk mooier..

 • Profielfoto
  Renroelandt

  Allé, gelukkig komt IOS6 pas uit in de Herfst.
  Wachten op de iPhone 5, zodat ik dan IOS6 zal gebruiken en hun volledige ondersteuning zal kunnen ontvangen!;)

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Volgens mij is skeuomorphistische gewoon een ander woord voor Heel Erg Lelijk. Na dat houten boekenrek van iBooks, die lelijke leren randjes, moeten we nu ook vreselijke lettertypes en afschuwelijke kleuren gaan verdragen…
  Ik krijg visioenen van baarden, boerenkarren, lange meisjesjurken met kanten randjes, jongens in korte broek, grote boerenschuren á la Oma Duck, geruiten overhemden, flarden countrymuziek een pooltafel…
  Ik weet het zeker: Apple’s design afdeling is verhuisd naar….Texas waar John-boy voortaan de leiding heeft….

 • Profielfoto
  Wolfii82

  @Maverick9898

  iOS 6 is op dit moment alleen nog te gebruiken door developers. Er zijn wegen bekend om als niet-developer ook iOS 6 te draaien, maar dan heb je nog altijd de hulp nodig van een developer die dan e.e.a. registreert bij Apple voordat je er iets mee kunt.

 • Profielfoto
  binaries4me

  WTF Apple gaan we nu Steve de pijp uit is allemaal vierkanten krijgen met scherpe hoeken!!! Dat was niet de bedoeling!!

 • Profielfoto
  Bas de Zwart

  Heeeeel lang geleden, ik geloof in systeem 7 of 8, kon je via een Regelpaneel je eigen systeem – “looks” in een oogwenk veranderen: lettertypen, kleuren, sounds enz. Zo had ik een tijdje Star Wars Alert Sounds tot ik het weer zat was.
  Het zou leuk zijn als je bv de iCloud-layout door al je programma’s heen zou kunnen zetten, met knisperend papier als je een blaadje omslaat.
  Of alles in Metal Look. Het is inderdaad niet consistent op deze manier.

 • Profielfoto
  handprint

  Wat ook nieuw is dat je de percentage van de batterij kan zien of als deze aan de lader hangt!

 • Profielfoto
  Stanniieeee

  Hoe komen jullie allemaal aan die iOS6 versies? Is het een Developer\’s release of zo?

  Developers release inderdaad, maar niet downloaden want het is niet geschikt voor dagelijks gebruik, dus stel je iPhone/iPod/iPad is zeer kostbaar zou ik er geen developer release van iOS 6 op zetten.

 • Profielfoto
  csteelooper

  @Handprint: wat bedoel je? Als ik nu de batterij laadt zie ik dat toch ook? Of bedoel je dat er in plaats van Charging in de statusbalk nu het percentage blijft staan?

 • Profielfoto
  fr357913

  groothandel fashion iPhone 4, iPhone 4S geval, gratis verzending, snelle levering, 2,99 dollar: http://tinyurl.com/chlembd