Wim van der Burgh
Wim van der Burgh Geruchten 4 juni 2012
Leestijd: 1 minuut

[Update] Facebook integratie in iOS 6?

Vorig jaar integreerde Apple Twitter in iOS 5. Volgens MG Siegler is dit jaar Facebook aan de beurt, zo schrijft hij op Techcrunch. Wat de integratie precies inhoudt weet Siegler niet, maar hij verwacht dat het mogelijk wordt om centraal in te loggen, foto’s en video’s direct te uploaden en je adresboek te synchroniseren.

Afgelopen week zei Tim Cook tijdens zijn interview bij de D10-conferentie er al zijdelings iets over. De Apple CEO zei er naar te streven Facebook-gebruikers een zo goed mogelijk ervaring te bieden op iOS.Wat dat precies inhoudt liet Cook in het midden. Wel zei hij: “I think we can do more. Stay tuned.Die uitspraak lijkt TechCrunch nu te bevestigen.

Opvallend is dat er nu blijkbaar wel Facebook-integratie mogelijk is, terwijl dat bij de komst van iOS 5 nog onmogelijk leek. Zou dat te maken hebben met het feit dat Tim Cook nu volledig te touwtjes in handen heeft en bereid is om op een andere manier met Facebook om te gaan? Het is goed mogelijk en staat in lijn met het eerdere bericht dat Tim Cook een compleet andere stijl heeft qua leidinggeven.

[Update 4 juni] 9to5Mac meldt dat de integratie wellicht nog verder gaat. Volgens de blog komt er naast een optie om foto’s te delen ook een nieuwe functie in de App Store, genaamd ‘App Liking’. Zoals het er nu uitziet zou Apple met behulp van Facebook het makkelijker willen maken om goede en leuke apps te vinden in de App Store. Zo komt er volgens de blog op individuele pagina’s in de App Store een ‘Like’ knop. Hoe vaker een app is geliked, hoe hoger deze op de ranglijst komt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
[Update] Facebook integratie in iOS 6?
Sluiten