[Update] Facebook integratie in iOS 6?

Door: Wim van der Burgh - 26 reacties

Vorig jaar integreerde Apple Twitter in iOS 5. Volgens MG Siegler is dit jaar Facebook aan de beurt, zo schrijft hij op Techcrunch. Wat de integratie precies inhoudt weet Siegler niet, maar hij verwacht dat het mogelijk wordt om centraal in te loggen, foto’s en video’s direct te uploaden en je adresboek te synchroniseren.

Afgelopen week zei Tim Cook tijdens zijn interview bij de D10-conferentie er al zijdelings iets over. De Apple CEO zei er naar te streven Facebook-gebruikers een zo goed mogelijk ervaring te bieden op iOS.Wat dat precies inhoudt liet Cook in het midden. Wel zei hij: “I think we can do more. Stay tuned.Die uitspraak lijkt TechCrunch nu te bevestigen.

Opvallend is dat er nu blijkbaar wel Facebook-integratie mogelijk is, terwijl dat bij de komst van iOS 5 nog onmogelijk leek. Zou dat te maken hebben met het feit dat Tim Cook nu volledig te touwtjes in handen heeft en bereid is om op een andere manier met Facebook om te gaan? Het is goed mogelijk en staat in lijn met het eerdere bericht dat Tim Cook een compleet andere stijl heeft qua leidinggeven.

[Update 4 juni] 9to5Mac meldt dat de integratie wellicht nog verder gaat. Volgens de blog komt er naast een optie om foto’s te delen ook een nieuwe functie in de App Store, genaamd ‘App Liking’. Zoals het er nu uitziet zou Apple met behulp van Facebook het makkelijker willen maken om goede en leuke apps te vinden in de App Store. Zo komt er volgens de blog op individuele pagina’s in de App Store een ‘Like’ knop. Hoe vaker een app is geliked, hoe hoger deze op de ranglijst komt.

Reacties

26 reacties
 • Profielfoto
  Jan G

  Goed nieuws lijkt me. Ik vind de twitter integratie echt super. Ik stel wel een uit/aan-knop voor in de Instellingen. Speciaal voor de anti-social
  Media mensen.

  En ik vraag me dan gelijk af: wat zou dat betekenen voor Mountain Lion??

 • Profielfoto
  iPredict

  De ondergang van de sociale vaardigheden van de mens is nabij. Gaan we nu moeten scrollen in een lijst met opties als we op het share knopje drukken?
  Voor velen is dit een overbodige of zelfs ongewenste feature. Ik hoop op de mogelijkheid om fb te verbergen. Bij twitter is dat niet mogelijk, ookal gebruik je het nooit.

 • Profielfoto
  JohnHenry

  Kassa voor Apple, reken er maar op dat FB hier vlink voor gaat betalen.
  Maar goed dat kunnen ze wel, met de gebakken lucht die ze verkopen.

 • Profielfoto
  W0utR

  Als het integratie is zoals nu met Twitter vind ik het best wel ok, maar voor mij moet het echt niet verder gaan.
  Teveel applicaties maken al nutteloos gebruik van Facebook, ik gebruik zelf ook Facebook, maar ik ben totaal geen fan om alles wat ik doe te sharen.

  Ik gebruik het wel elke keer ik de optie krijg om in te loggen met Facebook, dat bespaard een hele hoop moeite om elke keer een account aan te maken.

 • Profielfoto
  maconly

  wanneer is de hype van feestboek weer voorbij , ik moet kotsen als ik die zuckenberg zie

 • Profielfoto
  slewes

  Laat Farcébook eerst maar eens zn mobiele app op orde krijgen. Het is toch van de gekke dat de webbased browser beter werkt voor zon miljarden bedrijf. Zo zie je maar dat het om geld gaat (ik heb.het over veel geld niet over normaal centjes verdienen) iets met dollartekens.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Op zich wel handig als je foto’s en video’s direct kunt uploaden naar je Facebook. Veel mensen zullen dat handig vinden, mij maakt het niet zoveel uit. Om vanuit de FB app een foto te uploaden vanaf je iPhone etc is al makkelijk. Maar nu kan je dan blijkbaar na het maken van de foto direct uploaden. De hype van FB is al lang voorbij als je de beursberichten volgt. Waarde van FB share is al van $38 naar $27 en er stond op al een heel kritisch artikel op internet: wallstcheatsheet.com/stocks schreef in artikel dat als het aandeel FB ten opzichte van de omzet en winst net zo berekend wordt als dat van Apple en Google, het dan uitkomt op $6 of $7…..!
  En dat terwijl Apple en Google zich al jaren ruimschoots hebben bewezen. Zelfs Google had bij de beursgang betere papieren dan Facebook. Dus mensen die in FB geïnvesteerd hebben, kunnen nog heel wat klappen verwachten. Dat wordt hárd aan de bak voor Bono en vele anderen.:grin: Titel nieuwe CD van U2: Slap In Your Face…”?!
  De mobiele app van FB werkt inderdaad lang niet perfect. Irritant is ook dat er veel minder functies zijn dan op de webpagina: je kunt niets delen of verwijderen en juist die functies lijken me belangrijk.

 • Profielfoto
  BDM STUDIOS

  @MusiQmaN HELEMAAL GELIJK!!! Ik irriteer me ook groen en geel aan al dat uiterlijke vertoon van FB de laatste tijd, zonder dat er ECHT iets gedaan wordt aan de tool waarmee FB het grote schip met geld heeft binnengehaald. Alhoewel ik wel verwacht dat ZuckerTanic over niet al te lange tijd tegen een ijsberg vaart! De uitkomst kennen we…..

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Facebook is een prima middel om in contact te blijven met je vrienden, of om wereldwijd lang verloren vrienden terug te vinden. Daarvoor werkt het perfect. Maar het is als een kerstboom opgetuigd met allerlei onzin en koppelingen met andere accounts en op den duur zal het mensen net zo gaan irriteren als YouTube, waar je geen filmpje meer kunt bekijken zonder aan het begin (of soms middenin) uitgebreid een commercial te moeten bekijken. Dan zijn de oprichters schatrijk (als ze tenminste op tijd hun FB aandelen van de hand doen! En de investeerders straatarm. Elke hype gaat mee tot er een volgende komt. Zo simpel is dat.

 • Profielfoto
  AppleStef

  … net zo gaan irriteren als YouTube, waar je geen filmpje meer kunt bekijken zonder aan het begin (of soms middenin) uitgebreid een commercial te moeten bekijken.

  AdBlock.

 • Profielfoto
  Renroelandt

  Op sommige vlakken is een betere connectie tot Facebook wel goed in IOS.
  Anders bekeken is het ook niet noodzakelijk, ik heb de Facebook App als de Facebook Messenger en via iPhoto mobile zwier ik foto’s op mijn Facebook… Ik zou niet weten wat ik nog méér moet verwachten!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @AppleStef: werkt dat echt? En goed, zo’n AdBlock? Dan ga ik het proberen. Lijkt me ideaal!

 • Profielfoto
  R-Flow

  Laat Farcébook eerst maar eens zn mobiele app op orde krijgen. Het is toch van de gekke dat de webbased browser beter werkt voor zon miljarden bedrijf. Zo zie je maar dat het om geld gaat (ik heb.het over veel geld niet over normaal centjes verdienen) iets met dollartekens.

  Zijn ze kennelijk mee bezig.

 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  Geweldig als ze het niet doen! Denken jullie dan echt niet dat Facebook weer vanzelf overgaat tot dat er weer een betere komt? Het is toch net zoals Hyves.. dat is ook al weer op zn retour!! Ik weet het niet…

 • Profielfoto
  Djmichel

  @Maconly, Facebook kan je niet echt meer een hype noemen. Alle facetten er omheen zoals de beursgang laten het misschien een beetje buiten proporties zijn. Maar om van een hype te spreken. Misschien eens de moeite waard om je er eens in te verdiepen;)

 • Profielfoto
  filenox

  wanneer is de hype van feestboek weer voorbij , ik moet kotsen als ik die zuckenberg zie

  Een hype met 900 miljoen actieve gebruikers? Bitch please:)

 • Profielfoto
  sanderploegsma

  Het zou mooi zijn als ze die Facebook integratie ook (deels) toepassen in Mountain Lion. De meest gebruikte chat is bij mij nog steeds Facebook Chat, en ik doe dat veel liever via een app als Messages dan via de website.

 • Profielfoto
  jptje93

  @macaanzee
  “@AppleStef: werkt dat echt? En goed, zo’n AdBlock? Dan ga ik het proberen. Lijkt me ideaal!”
  Ja, Adblock werkt geweldig! Eindelijk verlost van die schreeuwerige nonsens! Een absolute aanrader!

 • Profielfoto
  jimeh

  Hmm ik heb er toch m’n twijfels bij.
  Als facebook geïntegreerd word met iOs hoe wil facebook daar dan nog geld mee verdienen? Als mensen nog minder op de website komen, dus de advertenties nog minder worden bekeken.

 • Profielfoto
  Brainy

  Ik heb net die ad blocker geïnstalleerd van applestef en het werkt inderdaad in Safari. Of het ook in ios6 zal gaan werken betwijfel ik.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik heb intussen die Adblock geinstalleerd en het werkt perfect! Heb het meteen op mijn Facebook gezet (jaja, voor zulke dingen prima medium) om m’n contacten ook van hun irritaties af te helpen (op dit gebied tenminste). En om de discussie wat te verfijnen: niet het gebruik van Facebook is een hype. Natuurlijk niet, dat is een zeer geslaagd medium, met intussen wél steeds meer Big Brother-achtige neigingen – net als Google, waardoor het steeds meer n odig is om je privacy te beschermen. Maar de beursintroductie was een absurde hype. Als bij Apple en Google de verhouding winst/waarde aandeel zo’n 6x over de kop gaat (heb ik ook maar gehoord hoor) en bij Facebook 100 x, dan kan je op je vingers natellen dat dit niet klopt en binnen een aantal weken op een absoluut drama moet uitlopen! Beurstechnisch gezien dan:grin:

 • Profielfoto
  spacefreek

  Ik hoop op de mogelijkheid om fb te verbergen. Bij twitter is dat niet mogelijk, ookal gebruik je het nooit.

  Wat een onzin, als je het uit zet is de enige plek waar je het kan vinden bij de instellingen, om het evt. aan te kunnen zetten, meer niet..

 • Profielfoto
  spacefreek

  Maar de beursintroductie was een absurde hype. Als bij Apple en Google de verhouding winst/waarde aandeel zo’n 6x over de kop gaat (heb ik ook maar gehoord hoor) en bij Facebook 100 x, dan kan je op je vingers natellen dat dit niet klopt en binnen een aantal weken op een absoluut drama moet uitlopen! Beurstechnisch gezien dan:grin:

  Gegeven dat Apple wel ondergewaardeerd is, normaal is zo’n 10 tot 12x (wat nu dus op 6x staat), maar dan nog, FB mag gerust naar een aandeelprijs van onder de $10,-

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Ik raad iedereen aan je Facebook account te sluiten;). Zonder die “sociale” media leven is heerlijk rustig!

 • Profielfoto
  snipper

  Het klinkt nogal veel aandacht voor zo’n kleine functie. ‘Vorig jaar integreerde iOS 5 Twitter’. Een knopje/optie hier en daar, het was mij niet eens opgevallen. En ik twitterde maandenlang dagelijks. Zelfs al zet ik wel eens wat op Facebook, dan doe ik dat niet via de iOS Facebook app, want die stuurt gelijk zonder te vragen de complete inhoud van je adressenboek naar de FB servers.. belachelijk.

 • Profielfoto
  GT1988

  @maverick9898

  Amen!!