Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 1 juni 2012
Leestijd: 1 minuut

Europa kiest Apple’s sim-standaard

Na meer dan een jaar van lijkt er eindelijk duidelijkheid te zijn in de strijd om een nieuwe sim-kaartstandaard binnen Europa. Verschillende partijen, waaronder Nokia en Apple, hebben voorstellen aangeleverd aan het Europease Telecommunicatie Standaarden Instituut (ETSI).

Vandaag is bekend gemaakt welke standaard gekozen is en ook al worden er geen namen genoemd, uit de beschrijving van de nieuwe sim-kaart kan worden opgemaakt dat Apple aan het langste eind getrokken heeft.

De nieuwe standaard, 4FF genaamd, is 40% kleiner dan de huidige micro-sim in je iPhone. De kaart is 12,4 mm bij 8,8 mm en is 0,67 mm dik. De nieuwe standaard heeft de zelfde functionaliteit als huidige simkaarten en kan met een extra behuizing ook in telefoons gestopt worden die gemaakt zijn voor reguliere sim- en microsimkaarten.

Deze specificaties komen volgens 9to5Mac overeen met het voorstel dat Apple heeft ingediend. Dit voorstel leidde tot een ruzie met concurrenten Nokia, RIM en Motorola die gezamelijk een eigen ontwerp aanleverden. Volgens deze groep voldeed Apple’s sim-ontwerp niet aan de gestelde eisen. Toch bleek gedurende het selectieproces al dat Apple’s simkaart de voorkeur had van grote telecomproviders. Daarom is een compromis gevonden waarbij Apple’s voorstel min of meer is overgenomen door het team van Nokia, RIM en Motorola. De keuze ETSI vandaag bekend maakt komt daarmee niet als een verrassing.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Europa kiest Apple’s sim-standaard
Sluiten