En dan nog dit: iPad Smart Case, AirPort Express, MagSafe-adapter

Door: Koen van Tongeren - 20 reacties

Om alle nieuwe MacBook-modellen die gisteren onthuld zijn op de WWDC in de Online Apple Store te krijgen moest die winkel een paar uurtjes offline gehaald worden. Van die gelegenheid maakte Apple gebruik om er meteen een aantal andere nieuwe producten in te stoppen.

Zo is er nu een grote broer van de Smart Cover te koop die ook de achterkant van je iPad beschermt, heeft de AirPort Express van binnen en van buiten een opfrisbeurt gekregen én kun je vanaf nu een opzetstukje kopen om je oude MagSafe-adapter te upgraden naar het MagSafe-2 tijdperk.

AirPort Express
De AirPort Express, Apple’s instap-WiFi-basisstation, heeft een nieuw uiterlijk gekregen. Je prikt het blokje niet meer direct in het stopcontact. In plaats daarvan lijkt het nu meer op een witte uitvoering van de Apple TV. Wat verder opvalt aan de buitenkant is een LAN- en een WAN-poort. Tot nu toe werden alleen de AirPort Extreme en Time Capsule uitgerust met beide poorten.

De voornaamste vernieuwing aan de binnenkant van de AirPort Express was ook al eerder aanwezig bij zijn grote broers, namelijk dual-band 802.11n. Hiermee is het mogelijk om zowel apparaten op 2,4 Ghz als de (snellere) 5 Ghz-frequentie te verbinden. Daarnaast maakt deze techniek het mogelijk om een los gastennetwerk aan te maken op je WiFi-netwerk.

De nieuwe AirPort Express heeft nog steeds USB voor printers, analoge en digitale audio input voor AirPlay en kost nog steeds 99 euro.


 

Smart Case
Het grootste commentaar op de Smart Cover voor de iPad is dat de hoes weliswaar de voorkant maar niet de achterkant van de iPad beschermt. Blijkbaar is Apple overtuigd geraakt van de beperkingen van de Smart Cover. Daarom is er nu de Smart Case; zelfde idee, maar dan met bescherming aan voor- én achterkant van je iPad.

De Smart Case is een hoes die om de iPad (2e en 3e generatie) getrokken wordt. Aan de voorkant vind je de zelfde beschermende flap als bij de Smart Cover die ook op de zelfde manier tot een driehoekje gevouwen kan worden. Deze zit vast aan een hoes in dezelfde kleur waar de iPad in verdwijnt.

De Smart Case wordt gemaakt van het zelfde kunststof als de Smart Cover en is verkrijgbaar in dezelfde kleuren (én in een Product-red-versie). De hoes kost  kost € 49,- en als je ‘m online bestelt graveert Apple ‘m gratis voor je.

 

MagSafe 2
Een nieuwe generatie MacBook Pro en MacBook Air heeft blijkbaar een nieuwe generatie MagSafe-adapters nodig. Apple introduceert bij deze MacBooks namelijk een dunnere versie van de magnetische stroom-connector onder de naam MagSafe 2.

Ben jij toe aan zo’n nieuwe MacBook maar heb je nog een reserve-MagSafe-adapter liggen? Geen zorgen, Apple zou Apple niet zijn als er geen verloopstekkertje gemaakt zou worden. Voor het luttele bedrag van € 10 koop je dit MagSafe 1 naar MagSafe 2-magneetje.

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  Nautdeapplefan

  Ik zag het net! er zijn ook een paar updates uit! Airport, iTunes, iPhoto etc.:)

 • Profielfoto
  iFlorens

  Dat ze dat van die case niet hebben aangekondigd. Hadden ze een groot spektakel omheen kunnen maken

 • Profielfoto
  GT1988

  Een dreun voor fabrikanten van losse achterkantjes voor je iPad!

 • Profielfoto
  Fransjr

  Is de MacPro update nog niet ontdekt door OMT? Ik hoor jullie daar niet over.

 • Profielfoto
  Jord

  en kost nog steeds 99 euro.

  De airport express was €89 volgens mij. Ook weer iets duurder geworden dus. Al moet ik wel zeggen dat ik het een hele mooie update vind, van binnen, maar zeker van buiten. Maar om nou alleen een nieuwe te kopen voor iets dat bij mij thuis achter het gordijn weggewerkt zit, gaat me net te ver :-). Daarnaast is het wel handige van de oude dat ie gelijk in het stopcontact hangt. Deze versie zou bij mij bungelen aan z’n voeding of stof verzamelen op de grond.

 • Profielfoto
  Ce.

  Is de MacPro update nog niet ontdekt door OMT? Ik hoor jullie daar niet over.

  Pas op, ik geef nog steeds de voorkeur aan de Switcheasy CoverBuddy: Smaller en je kan de SmartCover losmaken… Persoonlijk vind ik de uitgesneden knoppen een pak mooier:-)

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Ik vind die Airport Express niet zo’n succes. Juist het hangen aan het stopcontact is wat hem erg handig maakt! Nu krijg je weer zo’n kabel eraan hangen. Wat een waanzin….

 • Profielfoto
  Renroelandt

  Ik ging binnenkort toch ééns kijken voor een AirPort Express, dus komt goed uit die nieuwe update! Ziet er ook beeldig uit voor méé op mijn Bureau te staan.

 • Profielfoto
  Simonvanwijk

  MagSafe 2 is alleen op de Retina MacBook Pro.

 • Profielfoto
  demandiebakt

  @ simonvanwijk : en de macbook air!

 • Profielfoto
  ivar

  Wat is nu verschil tussen express en basistaton. Met nieuwe express kan ik die in meterkast zetten achter mijn telfort modem en aan sonos basis hangen? Dit om zo netwerk te creëren met sonossysteem?

 • Profielfoto
  Bosdavid

  De tekst op de site wekt de indruk dat de nieuwe Airport Express ook te gebruiken is met een apparaatje met OS 9 en OS X t/m 10.3, wat niet kan met oudere generaties Airport Extreme. Althans, in ieder geval niet met mijn exemplaar.

  Toegang draadloze apparatuur

  Elk Wi-Fi-apparaat met een 802.11a/b/g/n-voorziening

  Als het is zoals ik stel, is dat mijnsinziens een verrassende aanpassing in het beleid…

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Die AirPort Express is briljant! Grote kans dat er daar binnenkort eentje van komt te staan hier.

  Nu nog even verzinnen waar ik hem voor ga gebruiken.:lol:

 • Profielfoto
  ivar

  Dus met nwe express kan je dus netwerkje opzetten in bv hotel? Iets waar je in het verleden laptop voor nodig had? Lijkt me echt een software update. Dus waarom zou dit ook niet met oude express kunnen.

 • Profielfoto
  MacMartino

  @Ivar voor de Sonos heb je geen express nodig,
  sonos heeft zn eigen netwerk.
  En met de oude kan je inderdaad 1 netwerkje opzetten, als je met ethernet verbonden bent via een kabel. Met de nieuwe lijkt dit zonder de kabel te kunnen.

 • Profielfoto
  tvdb314

  Zou je op die usb poort van de Express ook een harde schijf kunnen aansluiten? Of is die alleen voor printers?

 • Profielfoto
  ivar

  @macmartino Weet dat er een eigen netwerk is. Heb ik hier staan maar zou graag muziek direct van mijn iPad phone of touch willen streamen naar sonos systeem. Zou dit met deze express wel kunnen? Zo ja hoe?

 • Profielfoto
  bluap

  @tvdb314: alleen voor printers

 • Profielfoto
  Siri

  Balen dat de Express nog steeds niet externe HD’s ondersteund. Dan zou het heel mooi uitkomen voor op mijn kamer. Muziekbibliotheek op externe hd, speakers aan Airport, knallen maar.

 • Profielfoto
  tvdb314

  Ik zit me af te vragen of ik nou die wan poort op mijn timecapsule kan aansluiten via een lange kabel en de lan poort dan weer aan een Macbook pro of zo. Is dat dan gigabit?